Porziņģis izlaiž otro maču NBA karjerā. Komandai - uzvara
Porziņģis izlaiž otro NBA maču karjerā; "Knicks" izcīna vienu no retajām uzvarām.
Basketbols
2016. gada 6. marts, 07:45

Porziņģis izlaiž otro maču NBA karjerā. Komandai - uzvara

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis kājas savainojuma dēļ sestdien izlaida otro spēli savā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjerā, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda izcīnīja vienu no retajām uzvarām.

"Knicks", parādot pārliecinošu sniegumu, savā laukumā ar 102:89 (22:21, 35:21, 22:28, 23:19) apspēlēja Detroitas "Pistons", tiekot vien pie ceturtās uzvaras pēdējos 20 mačos.

Traumu Porziņģis guvis piektdienas mačā, bet komanda neprecizē, kurā tieši epizodē. Aptuveni stundu pirms sestdienas spēles vienības ārsti izlēmuši, ka latvietis šoreiz nespēlēs, bet komanda pavēstījusi, ka viņš laukumā varētu atgriezties "kuru katru dienu".

Pirmoreiz savā NBA karjerā Porziņģis spēli izlaida 28.janvārī, kad "Knicks" viesos ar 93:103 zaudēja lietuvieša Jona Valančūna pārstāvētajai Toronto "Raptors" vienībai.

Sestdienas mačā rezultatīvākais "Knicks" rindās ar 24 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Karmelo Entonijs, kuram ar attiecīgi 21 un 20 punktiem piebalsoja Robins Lopess un Ārons Aflalo.

Savukārt viesu līderis Andrē Dramonds šoreiz guva 21 punktu un savāca 16 bumbas zem groziem. Viņš ir labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām visā līgā.

Mača pirmajā ceturtdaļā "Knicks" komandā ļoti rezultatīvi uzbruka Aflalo un Lopess, bet otrās ceturtdaļas ievadā mājinieki sameta deviņus punktus pēc kārtas, iegūstot pirmo nopietno pārsvaru mačā. Kaut "Pistons" vēl pietuvojās līdz pieciem punktiem, puslaika beigās "Knicks" veica izrāvienu 12:2 un ieguva vadību ar 57:42.

Kaut trešajā ceturtdaļā "Knicks" saglabāja drošu pārsvaru, pēdējās spēles daļas ievadā pretinieki sadeldēja mājinieku pārsvaru līdz 81:77. Tomēr uz to uzreiz Ņujorkas komanda atbildēja ar vēl vienu lielu izrāvienu, kas pēdējās minūtēs jautājumus par uzvarētāju neraisīja.

Šī "Knicks" komandai bija svarīga spēle, jo "Pistons" pašlaik ieņem astoto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, cīnoties par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Tiesa, ja "Pistons" tagad ir 50% uzvaru un zaudējumu bilance, "Knicks" no tādas joprojām atpaliek par 12 uzvarām, bet līdz regulārā čempionāta beigām atlikušas tikai 18 cīņas.

Ņujorkas un Detroitas klubiem šī bija trešā savstarpējā spēle šosezon, "Knicks" vienībai gūstot otro uzvaru.

"Knicks" ar 26 uzvarām 64 cīņās atrodas Austrumu konferences 13.pozīcijā, bet "Pistons" ar 31 panākumu 62 mačos ir astotajā vietā konferencē, kur līderi ir Klīvlendas "Cavaliers" ar 43 uzvarām.

Otrdien "Knicks" uzsāks sešu izbraukuma spēļu sēriju, kas ilgs gandrīz divas nedēļas. Pirmajā no šīm cīņām "Knicks" gaidīs augstkalnes pārbaudījums - būs jādodas uz vairāk nekā 1500 metrus virs jūras līmeņa esošo Denveras pilsētu un jāspēlē ar vietējo komandu "Nuggets", kurā savu karjeru iesāka Entonijs.

LETA/Foto: Reuters