Bobsleja, skeletona un kamaniņu olimpiskās trases iemēģināšana mūsu sportistiem bijusi bezjēdzīga
Martins Dukurs norādījis uz daudzām nepilnībām Dienvidkorejas trasē.
Citi sporta veidi
2016. gada 7. marts, 13:30

Bobsleja, skeletona un kamaniņu olimpiskās trases iemēģināšana mūsu sportistiem bijusi bezjēdzīga

Jauns.lv

Otrdienas vakarā mājās Latvijā atgriežas 2016. gada pasaules čempioni bobslejā Oskars Melbārdis un tie stūmēji, kas bija ar viņu izmēģinājuma braucienos 2018. gada ziemas olimpisko spēļu trasē, kā arī skeletonists Martins Dukurs, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Sportisti ieradīsies Rīgas lidostā ar reisu no Maskavas pulksten 19.15. Klāt būs arī pārējie bobsleja ekipāžas locekļi, pasaules čempioni. Sagaidīšana Rīgas lidostā plānota jau no pulksten 19. Sagaidītāju vidū būs gan sportistu tuvinieki, gan sponsori un atbalstītāji, aicināti arī līdzjutēji.

Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga 21. februārī Īglsas trasē Austrijā pirmo reizi neatkarīgās Latvijas vēsturē izcīnīja zelta medaļas pasaules čempionātā bobslejā. Savukārt Dukurs par pasaules čempionu kļuva jau ceturto reizi.

Pēc pasaules čempionāta un Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma šie sportisti uzreiz devās uz Dienvidkoreju, lai veiktu izmēģinājuma braucienus jaunuzceltajā Phjončhanas olimpiskajā trasē. Tiesības būt izmēģinātāju pulkā viņi ieguva pēc jau agrāk notikušas izlozes.

Tomēr šie izmēģinājuma braucieni izrādījušies veltīgi, jo notika tikai no astotās virāžas, kas nav pietiekami, lai nodotu trasi ekspluatācijā, pirmdien vēsta laikraksts ''Diena''. Kā laikrakstam pastāstījis ar Beļģijas komandu strādājošais treneris Jānis Skrastiņš, tad oficiālā procedūra paredz, ka starptautiskajām ekipāžām ir jāveic braucieni, lai izdarītu trases homologāciju. ''Tā ir vispār pieņemta prakse," sacījis Skrastiņš norādot, ka braucieni ilguši tikai 25 minūtes, un ātrums nav pārsniedzis 90 kilometru stundā. Rudenī, visticamāk, Dienvidkorejā būs jāatgriežas vēlreiz.

No bobslejistiem trasi izmēģināt paguvis tikai Eiropas kausa izcīņas apritē startējošais Itālijas pilots Patriks Baumgartners. Dukurs arī veica vienu braucienu. "No trases vidus nobraucu, un pēc tam arī saldēšanas kompresori pārstāja darboties. Trase aiztecēja vienas dienas laikā.." laikrakstam norādīja pasaules čempions. Treneris Dainis Dukurs skaidroja, ka Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma laikā Kēnigzē jau bijis zināms par tehniskajām problēmām olimpiskajā trasē. "Jau tad visi runāja, ka braucieni varētu nenotikt, taču neviens neuzdrošinājās atcelt starptautiskās delegācijas braucienu uz Dienvidkoreju."

BNS/Foto: EPA/LETA