Šāds drīzumā izskatīsies "Daugavas" stadions. FOTO
Jaunās, papildinātās tribīnes ļaus uzņemt 10 425 skatītājus, savukārt vieglatlētikas stadions un sporta laukums pilnībā atbildīs vieglatlētikas starptautisku sacensību organizēšanas prasībām, bet jaunais apgaismojuma risinājums būs būtiski modernāks par pašreizējo.
Citi sporta veidi
2016. gada 7. marts, 13:37

Šāds drīzumā izskatīsies "Daugavas" stadions. FOTO

Jauns.lv

Stadiona "Daugava" un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģijā ir izstrādāts stadiona jauno tribīņu, vieglatlētikas stadiona un sporta laukuma makets, informēja VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"".

Makets ir pirmais no pilnībā atjaunojamā stadiona "Daugava" vizuālajiem risinājumiem, ko tuvākajā laikā, pēc metu konkursa, papildinās citi jaunā stadiona izbūvējamie vai atjaunojamie objekti - šim risinājumam sekos vieglatlētikas manēžas, vieglatlētikas treniņu laukuma, multifunkcionālas halles, bobsleja treniņu starta estakādes ēkas, jaunās ledus halles, auto stāvvietas, stadiona teritorijas labiekārtošanas un citu elementu vizualizācijas.

Kopējās teritorijas labākais telpiskais risinājums no arhitektoniskā un plānošanas viedokļa tiks izvēlēts metu konkursā.

Jaunās, papildinātās tribīnes ļaus uzņemt 10 425 skatītājus, savukārt vieglatlētikas stadions un sporta laukums pilnībā atbildīs vieglatlētikas starptautisku sacensību organizēšanas prasībām, bet jaunais apgaismojuma risinājums būs būtiski modernāks par pašreizējo, norāda VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Atjaunojamā stadiona tribīņu ģeometrija ir projektēta tā, lai nodrošinātu visa stadiona (sākot no skrejceļa perimetra) redzamību no visām tribīņu 24 rindām. Tribīnes arhitektoniskā risinājuma pamatā ir atraktīvs nesošās konstrukcijas risinājums - telpisks tērauda elementu režģis, kas reizē veic tribīnes pārsegumu nesošo funkciju, gan veido tribīnes ārējo fasādi. Konstrukcija un to apšuvums paredzēti baltā krāsā. Zem tribīnēm tiks izbūvētas arī skatītāju tualetes un ģērbtuves.

Stadiona maketu papildinās atsevišķs vieglatlētikas treniņu laukums, vieglatlētikas manēža un citi objekti, kuru vizualizācijas vēl sekos. Tāpat arī visu šo gadu turpināsies sarunas ar sporta federācijām un citām ieinteresētajām pusēm, lai stadionu pilnveidotu katras sporta sabiedrības grupas un kultūras kopienas vajadzībām, uzsvēra Martinsons.

Makets jau ir ticis prezentēts Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomei, kur saņēma atzinīgu vērtējumu. Maketu ir izstrādājusi SIA "Nams".

Jau ziņots, ka saskaņā ar Ministru kabinetā pieņemto stadiona "Daugava" un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģiju stadions līdz 2022.gadam tiks pilnībā atjaunots un pārveidots - tiks izveidotas jaunas papildu tribīnes un izbūvēta virkne jaunu objektu - stadionā līdz 2022.gadam būs arī multifunkcionāla halle dažādiem sporta veidiem, jauna slēgtā vieglatlētikas manēža, tiks pilnībā atjaunots vieglatlētikas treniņu laukums, stadiona sporta laukums, bobsleja treniņu starta estakāde un stadiona ledus halle, kā arī veikti nozīmīgi teritorijas labiekārtošanas darbi. Papildus tiks izbūvēta arī jauna "park&ride" autostāvvieta un sakārtota apkārtējā pilsētas infrastruktūra.

Projektu ieviesīs VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem 40 191 396 eiro apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums 7 092 600 eiro apmērā.

 

LETA/Foto: Publicitātes foto