foto: Edijs Pālens/LETA
Graudiņa/Kravčenoka nodrošina vietu Majoros notiekošā Eiropas U-22 čempionāta astotdaļfinālā
Latvijas vadošās pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka.
Citi sporta veidi
2018. gada 27. jūlijs, 15:30

Graudiņa/Kravčenoka nodrošina vietu Majoros notiekošā Eiropas U-22 čempionāta astotdaļfinālā

LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs piektdien nodrošināja vietu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas U-22 čempionāta astotdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpat izslēgšanas turnīrā vietas nodrošinājuši Varvara Brailko/Anete Namiķe, Vanesa Grosberga/Kristīne Briede un Aleksandrs Nasonovs/Roberts Kļaviņš.

Ar pirmo numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka A apakšgrupas trešajā mačā ar rezultātu 2-0 (25:23, 24:22) pārspēja nīderlandietes Katju Stamu un Meksimu van Drīlu, kuras izsētas ar 16.numuru.

Graudiņa/Kravčenoka ceturtdien pirmajā mačā ar 2-0 (21:4, 21:6) sagrāva ar 32.numuru izliktās slovākietes Natāliju Blizmanovu un Andreu Sandanusovu, bet otrajā duelī ar 2-0 (21:7, 21:11) pieveica ar 17.numuru izliktās ungārietes Oršoju Orbānu un Borbālu Harmatu.

Latvijas vadošais duets ar trim uzvarām trīs spēlēs guva pirmo vietu A apakšgrupā, līdz ar to izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas jeb astotdaļfināla.

Abi dueti Brailko/Namiķe un Grosberga/Briede izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs, savās apakšgrupās ieņemdami trešās vietas, kas izslēgšanas turnīru ļaus sākt no pirmās kārtas.

Tikmēr vīru sacensībās pie favorītiem pieskaitītie Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs, kuriem turnīrā ticis pirmais numurs, A apakšgrupas pēdējā mačā ar rezultātu 2-0 (21:6, 21:9) pārspēja sacensību 16.numuru Maksimu Volejaņinu un Maksimu Koršakovu no Moldovas.

Ceturtdien pirmajā mačā Šmits/Samoilovs ar 1-2 (20:22, 21:14, 14:16) piekāpās ar 32.numuru izliktajiem norvēģiem Kristianam Rūdam un Emīlam Ostāsam, bet vēlāk ar 2-0 (21:16, 21:10) droši pārspēja Viljamu Čizmaziju un Patriku Pokopecu no Slovākijas, kuriem piešķirts 17.numurs.

Apakšgrupā ar vienādu uzvaru un zaudējumu skaitu noslēdza Latvijas, Norvēģijas un Slovākijas dueti, bet Šmitam/Samoilovam bija vislabākā bilance uzvarētajos setos un mazajos punktos. Tādējādi Latvijas duets uzvarēja apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks no astotdaļfināla.

Piektdien sāksies arī izslēgšanas sacensības, bet cīņas par medaļām tiks aizvadītas svētdien.

Lielākās cerības Latvijai šajā turnīrā saistās ar puišu duetu Šmitu un Samoilovu, kuri pērn ieguva bronzas godalgas pasaules U-21 čempionātā, kā arī meiteņu pāri Kravčenoku un Graudiņu - viņas jau 2016.gadā izcīnīja Eiropas U-22 čempioņu titulu.

Katras grupas labākās komandas uzreiz iekļūs Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kamēr otro un trešo vietu ieguvējas sacentīsies pirmajā kārtā. Savukārt ceturto vietu ieguvējām turnīrs būs noslēdzies.

Latvija ir vienīgā valsts šajā turnīrā, kas pārstāvēta ar ar trim duetiem gan puišu, gan meiteņu konkurencē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Turnīra centrālais laukums spēj pulcēt ap 1600 cilvēku. Skatītājiem ieeja šajā Eiropas čempionātā ir bez maksas.

Augsta līmeņa pludmales volejbola spēles Jūrmalā notiek ik gadu. Pērn notika kontinenta meistarsacīkstes pieaugušajiem, kur par vicečempioniem kļuva pašmāju duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.