foto: Sintija Zandersone/LETA
Izskan runas par Brieža un Usika revanša cīņu; skaidrībai jābūt pavisam drīz
Latviešu bokseris Mairis Briedis un ukrainis Oleksandrs Usiks ringā Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfināla cīņā "Arēnā Rīga".
Citi sporta veidi
2018. gada 27. jūlijs, 12:51

Izskan runas par Brieža un Usika revanša cīņu; skaidrībai jābūt pavisam drīz

Jauns.lv / LETA

Skaidrība par potenciālo Latvijas vadošā boksera Maira Brieža un ukraiņa Oleksandra Usika titulcīņu varētu būt pēc mēneša, apstiprināja Briedis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka Briedis Pasaules boksa supersērijas fināla iesildošajā cīņā pagājušajā nedēļā Maskavā desmit raundos pēc punktiem pārliecinoši uzvarēja francūzi Brandonu Delorjē. Briedim šajā mačā piederēja liels pārsvars, jo Delorjē pārsvarā aizsargājās, tomēr izdarīt nokautējošu sitienu latvietim neizdevās, kas gan viņam netraucēja pēc punktiem gūt neapšaubāmu uzvaru.

Par spīti uzvarai, Briedis pēc cīņas izskatījās nedaudz neapmierināts un negribīgi atsveicinājās no pretinieka.

"Domāju, ka cīņai pret Delorjē nebiju īsti noskaņojies, turklāt arī pretinieks neboksējās. Ja esi bokseris un piekritis cīņai, tad ir jāboksē, nevis jāizdzīvo ringā," sacīja latviešu sportists. "Saprastu, ja viņš būtu pieredzējis bokseris, nevis 25 gadus jauns. Ja gribi sevi parādīt, ir jāriskē, nevis jāsēž aizsardzībā. Arī cīņas gaitā rādīju, lai atbild ar sitieniem, bet viņš neko negribēja darīt. Tas manī radīja nepatiku."

Mairis Briedis cīnās pret Oleksandru Usiku

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis naktī uz svētdienu "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā skaistā cīņā ...

gallery icon
77

Briedis uzsvēra, ka ir jāveic sitieni, lai izcīnītu uzvaru. "Domāju, šāda cīņa bija vajadzīga, lai pirms nākamā dueļa jau strādātu ar pilnu atdevi, lai izveidotos laba psiholoģiskā sagatavotība un koncentrēšanās spēja."

Briedis pirms cīņas neraksturīgi sev bija uzaudzējis arī ūsas, taču tagad tās jau nodzītas. Viņš tās atlaidis Krievijā notikušā Pasaules kausa futbolā dēļ, jo tobrīd liela daļa šīs valsts iedzīvotāju audzejuši ūsas.

"Cīņai līdz galam varbūt nebiju noskaņojies, jo nezināju, kā izskatās pretinieks un kāds ir viņa boksa stils. Boksēju boksēšanās pēc," aizvadīto dueli komentēja bokseris. "Labāk, ka šāds mačs ir tagad, nevis kaut kas vēlāk, kad būtu jāaizvada, piemēram, titulcīņa. Šim vajadzēja notikt tagad, lai zinātu, kā nerīkoties vēlāk."

Mairis Briedis saņem Triju Zvaigžņu ordeni

Bokseris Mairis Briedis ir paraugs, uz kuru tiekties jaunajai paaudzei, šodien, Briedim pasniedzot trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, uzsvēra Valsts ...

gallery icon
25

Latvijas labākais bokseris arī atzina, ka cīņā pret Delorjē viņam neesot bijusi baiļu sajūta, tāpēc brīžiem radies atslābums, kas nav pieļaujams.

"Šai cīņai nebija optimālā gatavība. Vispirms jau šoreiz mums bija tikai divi sparinga pqrtneri, nevis aptuveni pieci kā iepriekš," sacīja Briedis. "To gan darījām apzināti, jo divarpus gadus nebiju atpūties – sākot ar cīņu pret vācieti Marko Huku. Ķermenis bija nolietojies un šoreiz neizsmēlām no sevis maksimālo, lai jau nākamajai cīņai sagatavotos optimāli."

Savukārt Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas finālā Usiks pagājušajā nedēļā Maskavā pēc punktiem uzvarēja krievu Muratu Gasijevu, kļūstot par turnīra uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem.

Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga"

Bokseru Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga" 2018. gada 27. janvārī.

gallery icon
174

"Viss tagad ir atkarīgs no Usika un viņa lēmumiem," noteica latvietis. "Ja viņš nolems aizstāvēt jostas, es esmu pirmais Pasaules Boksa padomes (WBC) reitingā un viņam nākamgad vai, iespējams, jau šogad vajadzētu pret mani boksēt. Tomēr turēt visas jostas nav izdevīgi, jo par katru jostu ir jāmaksā cīņas honorāra procents jeb nodeva. Izdevīgāk no kādas jostas ir pat atteikties. Par nākotni zināsim tuvākā mēneša laikā."

Briedis televizora ekrānā vērojis Usika un Gasijeva cīņu, bet par tās iznākumu viņš nebija pārsteigts, jo pirms dueļa jau prognozējis: ukrainis triumfēs pēc punktiem vai arī krievs izcelsies ar lielisku sitienu.

"Bija divi varianti – vai nu Gasijevs trāpa, vai arī Usiks uzvar pēc punktiem," finālcīņu komentēja Briedis."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pdējais sagatavošanās posms Briedim bija ar jaunu komandu, jo viņa galvenais treneris Sandis Kleins ir nogājis malā, kamēr gādību pār bokseri uzņēmies Dmitrijs Šiholajs. Tiesa, latvietis tagad ir pārdomās, vai komandā netiks veiktas vēl kādas izmaiņas.

Usiks boksa supersērijas finālā Maskavā cīnās ar Gasijevu

gallery icon
32

"Tagad ir aptuveni mēnesis laika pārdomām. Jā, kopumā esmu apmierināts. Ar Dmitriju pēc cīņas izrunājām, kas ir vajadzīgs, un pēc šī sagatavošanās posma sapratām kaut ko vairāk. Viņš mani par daudz respektē – man vajag, lai uz mani uzkliedz, citādāk nekas nebūs. It kā Dmitijs sākumā to saprata, bet nekā tāda nebija. Tagad pēc dueļa ar Delorjē viņš beidzot atzina, ka jābūt pret mani stingram," atklāja Briedis.

Kleins gan nesenajā sagatavošanās ciklā Briedim sastādīja fiziskās sagatavotības plānu. "Sandis ir ārā no komandas, bet no ārienes viņš tomēr mazliet mani regulē," sacīja bokseris.

Jau ziņots, ka janvāra beigās Briedis pēc skaistas 12 raundu cīņas "Arēnā Rīga" Boksa supersērijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo WBC čempiona jostu.