foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv
2022. gada Pekinas olimpisko spēļu programmā iekļautas arī monobobsleja sacensības sievietēm
Latvijas paralimpiskā monobobsleja zvaigzne Annija Krūmiņa.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. jūlijs, 10:35

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu programmā iekļautas arī monobobsleja sacensības sievietēm

Jauns.lv / LETA

2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs, kas notiks Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, iekļautas arī monobosleja sacensības sievietēm, paziņojušas Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Monobobs ir bobsleja kamanas, kas paredzētas vienam braucējam. Šobrīd šāda veida sacensības tiek aizvadītas parabobslejā.

Līdz ar to Pekinā tiks aizvadītas sacensības sieviešu un vīriešu skeletonā, vīriešu bobsleja divniekos un četriniekos, kā arī sieviešu monobobslejā un divniekos.

"Esam ļoti priecīgi, ka SOK nolēmusi olimpiskajā programmā iekļaut arī monoboba sacensības," izteicās IBSF prezidents Ivo Feriāni. "Tas ne tikai sievietēm ļaus izcīnīt papildus medaļu, bet katra federācija varēs turpināt attīstīt daiļā dzimuma iesaisti šajā sporta veidā."

Iepriekš Pasaules kausā parabobslejā tieši ar bobsleja vieninieku kamanu veiksmīgi startējusi latviete Annija Krūmiņa, kura pat uzvarējusi Pasaules kausa posmā vīriešu konkurencē.

IBSF iepriekš piedāvāja Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs iekļaut arī komandu sacensības, bobsleja četriniekus sievietēm un jauktās sacīkstes skeletonā. Komandu sacensībās, kurās piedalās skeletonisti un bobsleja divnieki vīriešu un sieviešu konkurencē, medaļas tiek dalītas jau kopš 2007.gada pasaules čempionāta.

Vēl bez sieviešu monobobsleja sacensībām Pekinas olimpisko spēļu programmā iekļautas piecas jaunas disciplīnas - jauktā stafete šorttrekā, jauktais komandu turnīrs tramplīnlēkšanā, jauktās komandu sacensības slēpošanas akrobātikā, jauktās komandu sacensības snovbordā, sieviešu un vīriešu sacensības "Big Air" frīstailā.

"Šo jauno disciplīnu iekļaušana olimpisko spēļu programmā apliecina mūsu centienus padarīt četrgades nozīmīgāko forumu vienlīdzīgāku starp dažādiem dzimumiem un jauneklīgāku," norādīja SOK sporta direktors Kits Makonels.

Kopumā apstiprinātajā Pekinas olimpisko spēļu programmā iekļautas 109 disciplīnas, kas ir par septiņām vairāk nekā šogad Phjončhanā. Sagaidāms, ka Olimpiādē varētu piedalīties 2892 sportisti, kas ir nedaudz mazāks nekā šogad, bet sievietes no šiem atlētiem sastāda nedaudz virs 45%.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās