Basketbols
2016. gada 9. marts, 08:57

Porziņģis atgriežas pēc savainojuma un aizvada ne pārāk sekmīgu spēli

Jauns.lv

Latvietis Kristaps Porziņģis otrdien pēc viena mača izlaišanas atgriezās Ņujorkas "Knicks" komandas sastāvā, taču tas neglāba viņa pārstāvēto vienību no zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē.

"Knicks" izbraukumā ar 94:110 (25:31, 24:29, 19:22, 26:18) piekāpās Denveras "Nuggets" basketbolistiem.

Kā zināms, Porziņģis neliela kājas savainojuma dēļ izlaida sestdienas spēli pret Detroitas "Pistons", bet otrdienas mačā viņš atgriezās laukumā un guva sešus punktus.

Porziņģis šajā mačā nospēlēja 20 minūtes un septiņas sekundes, grozā raidot trīs no astoņiem divpunktu metieniem, taču nerealizējot visus trīs trīspunktniekus.

Tāpat latvieša rēķinā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divi bloķēti metieni, trīs kļūdas un trīs piezīmes.

Ņujorkas vienību šajā spēlē no zaudējuma neglāba tās līdera Karmelo Entonija 30 iemestie punkti, tikmēr 15 punktus guva Deriks Viljamss, kurš šo maču uzsāka no rezervistu soliņa.

Tikmēr "Nuggets" sastāvā 24 punktus guva Kenets Farjeds, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, kamēr serbu debitants Nikola Jokičs pievienoja 20 punktus.

Porziņģis laukumā devās jau "Knicks" starta pieciniekā, taču mača sākums Ņujorkas vienībai bija neveiksmīgs, jo tā nespēja gūt punktus pirmās divarpus minūtes, nonākot iedzinējos ar 0:8. Turpmāko minūšu laikā jau viesiem izdevās gūt astoņus punktus pēc kārtas un panākt neizšķirtu, turklāt šajā izrāvienā divus punktus guva arī Porziņģis.

Turpinājumā Latvijas basketbola talants punktus neguva līdz pat ceturtajai ceturtdaļai, kamēr "Knicks" pēc pretinieku izrāviena pirmā puslaika izskaņā nonāca iedzinējos ar 15 punktiem - 41:56.

Latviešu basketbolists šajā mačā izpelnījās ierobežotu laiku, kamēr "Knicks" basketbolistiem otrajā puslaikā neizdevās lauzt cīņas gaitu, kas ļautu cīnīties par uzvaru. Otrajā spēles pusē "Nuggets" komanda turējās aptuveni desmit punktu attālumā, spējot šo pārsvaru noturēt līdz pat spēles beigām. Ņujorkas vienībai ceturtajā ceturtdaļā nepalīdzēja arī Porziņģa četri gūtie punkti. Tiesa, spēles pēdējās minūtēs latvietis laukumā nebija, bet "Knicks" spēles gaitu nemainīja un cieta bezierunu zaudējumu.

Ņujorkas vienība ar maču pret "Nuggets" uzsāka sešu izbraukuma spēļu sēriju, kas ilgs gandrīz divas nedēļas. Turpinājumā "Knicks" komandu jau trešdien sagaida duelis pret Fīniksas "Suns".

"Knicks" ar 26 uzvarām 65 cīņās atrodas Austrumu konferences 13.pozīcijā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot jau par sešiem punktiem.

Tikmēr "Nuggets" guvusi 26 panākumus 63 mačos, kas Rietumu konferencē ļauj atrasties desmitajā vietā.

LETA/Foto: Vida Press