foto: Reuters/Scanpix/LETA
Džošua necīnīsies ar Vailderu, bet savus titulus aizstāvēs pret Povetkinu
Britu smagā svara bokseris Entonijs Džošua.
Citi sporta veidi
2018. gada 16. jūlijs, 19:26

Džošua necīnīsies ar Vailderu, bet savus titulus aizstāvēs pret Povetkinu

LETA

Britu smagā svara bokseris Entonijs Džošua tomēr neaizvadīs gaidīto cīņu ar amerikāni Deonteju Vailderu, bet tā vietā slavenajā Vemblija stadionā savus titulus aizstāvēs pret krievu Aleksandru Povetkinu.

Boksa mačs starp Džošua un leģendāro Kļičko

Britu smagsvara bokseris Entonijs Džošua sestdien Vemblija stadionā 90 000 skatītāju klātbūtnē aizraujoša scenārija cīņā ar tehnisko nokautu uzvarēja pieredzējušo ...

gallery icon
26

Šīs vasaras ievadā ietekmīgais Ziemeļamerikas medijs ESPN vēstīja, ka Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions Džošua vienojies par savstarpēju cīņu ar Vailderu, kuram pieder Pasaules Boksa padomes (WBC) josta.

Tiesa, pirmdien promouters Edijs Hērns paziņoja, ka tā vietā Džošua 22.septembrī aizstāvēs savus titulus pret Povetkinu, kurš ir obligātais WBA čempiona jostas pretendents.

Krievijas bokseris Aleksandrs Povetkins pieveic vācieti Marko Huku

gallery icon
15

Ja 28 gadus vecais Džošua šajā duelī izcīnīs uzvaru, sagaidāms, ka viņam tiks dota lielāka brīvība nākamās cīņas izvēlē.

Līdz ar to šajā kalendārajā gadā Džošua ar Vailderu netiksies, bet viņi savstarpēju cīņu varētu aizvadīt nākamā gada aprīlī.

Džošua iepriekšējo cīņu aizvadīja 31.martā, kad pēc punktiem uzvarēja jaunzēlandieti Džozefu Pārkeru, tiekot pie WBO čempiona jostas. Viņš profesionālajā ringā izcīnījis 21 uzvaru tikpat cīņās, 20 reizes panākumu gūstot ar nokautu.

Amerikāņu boksa superzvaigzne Deontejs Vailders

Pasaules čempions boksā smagsvariem pēc WBC (Pasaules boksa padomes) versijas amerikānis Deontejs Vailders, kurš savā karjerā uzvarējis visās 40 cīņās ...

gallery icon
39

Tikmēr 38 gadus vecais Povetkins uzvarējis 34 cīņās, 24 gadījumos pretiniekus nokautējot, un piedzīvojis vienu zaudējumu. Vēl 2016.gadā krievs tika pieķerts dopinga lietošanā, tiekot diskvalificētam uz nenoteiktu laiku, bet pagājušajā gada izskaņā veicot atgriešanos ringā.

Povetkins laikā no 2011. līdz 2013.gadam bija pasaules čempions WBA versijā.

Amerikāņu smagsvars Vailders ar nokautu aizstāv WBC čempiona jostu

gallery icon
12

Zīmīgi, ka gan Džošua, gan Povetkins savulaik kļuvuši par olimpiskajiem čempioniem. Krievs 2004.gadā Atēnās guva zeltu smagsvaru divīzijā, kamēr brits to pašu paveica 2012.gadā Londonā.