foto: Ekrānuzņēmums
35 gadu vecumā dzīve traģiski aprāvusies bijušajam NHL vārtsargam Rejam Emerijam
Rejs Emerijs savas karjeras laikā bija pazīstams ar savu brīžiem nesavaldīgo un karstasinīgo raksturu.
Hokejs
2018. gada 16. jūlijs, 09:07

35 gadu vecumā dzīve traģiski aprāvusies bijušajam NHL vārtsargam Rejam Emerijam

LETA

Tikai 35 gadu vecumā svētdien miris kādreizējais Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējs un Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) uzspēlējušais vārtsargs Rejs Emerijs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā norādījusi policija, Emerijs pazudis, kad kopā ar draugiem peldējies savā dzimtajā Kanādas pilsētā Hamiltonā, bet svētdienas pēcpusdienā tika atrasts viņa ķermenis. Visticamāk, hokejists noslīcis, lai gan vēl tiek gaidīts oficiāls paziņojums viņa nāves iemeslā.

Emeriju 2001.gada NHL draftā ar 99.numuru izvēlējās Otavas "Senators". Pēcāk tieši šajā komandā viņš uzsāka karjeru pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, bet pēc tam viņš pārstāvēja arī Filadelfijas "Flyers", Anaheimas "Ducks" un Čikāgas "Blackhawks" vienības.

foto: Ekrānuzņēmums
Rejs Emerijs savas karjeras laikā bija pazīstams ar savu brīžiem nesavaldīgo un karstasinīgo raksturu.

Kopā ar Čikāgas klubu Emerijs 2013.gadā izcīnīja Stenlija kausu, būdams vienības otrais numurs.

Savu NHL karjeru Emerijs sāka ar deviņām uzvarām pēc kārtas, labojot NHL rekordu starp vārtsargiem debitantiem.

Vēl 2008./09.sezonā Emerijs uzspēlēja KHL klubā Mitišču "Atlant", 36 mačos vidēji ielaižot 2,12 ripas un atvairot 92,6% metienu. Savukārt Gagarina kausā septiņās spēlēs viņam caurmērā 1,86 ielaisti vārti un 94,1% atvairīti metieni. Tāpat karjeras norietā vārtsargs uzspēlēja Vācijā.

Emerijs savas karjeras laikā bija pazīstams ar savu brīžiem nesavaldīgo un karstasinīgo raksturu.

Savu karjeru Emerijs noslēdza 2016.gadā, bet kopumā viņš NHL regulārajā čempionātā 287 spēlēs izcīnīja 145 uzvaras, vidēji mačā ielaižot 2,70 vārus un atvairot 90,6% metienu. Vārtsargs nepārspēts palika 16 mačos.

Savukārt Stenlija kausā viņa kontā 39 mači, no kuriem 21 tika izcīnītas uzvaras. Vārtsargs vidēji šajās cīņās ielaida 2,64 ripas, kā arī aizvadīja trīs "sausās" spēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās