foto: Ekrānuzņēmums
Spīdvejistam Ļebedevam 13.vieta Eiropas čempionāta otrajā finālposmā
Pērn Ļebedevs veica spilgtu ierakstu Latvijas motosporta vēsturē, izcīnot Eiropas čempiona titulu.
Citi sporta veidi
2018. gada 14. jūlijs, 23:16

Spīdvejistam Ļebedevam 13.vieta Eiropas čempionāta otrajā finālposmā

LETA

Pērnā gada Eiropas čempions spīdvejā Andžejs Ļebedevs sestdien Gistrovas trekā Vācijā ieņēma 13.vietu šīs sezonas otrajā finālposmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No pieciem braucieniem Ļebedevs divos finišēja otrais, pa reizei bija trešais un ceturtais, bet vienā braucienā viņu piemeklēja tehniskas problēmas. Summā daugavpilietis tika pie pieciem punktiem, kas viņam deva 13.vietu.

Otrajā finālposmā uzvarēja talantīgais brits Roberts Lamberts, finālbraucienā atstādams aiz sevis dāņu Leonu Madsenu un Mikelu Mihelsenu. Lamberts un Madsens šajā etapā izcīnīja pa 14 punktiem, kamēr Mihelsens iekrāja 11 punktus.

Tikmēr pirmā posma uzvarētājs Jaroslavs Hampels no Polijas šoreiz samierinājās ar astoto vietu.

Kā vēstīts, pirmajā posmā Gņezno Ļebedevs ar pieciem punktiem ieņēma 15.vietu.

Pēc diviem posmiem līderis ar 25 punktiem ir Hampels, 22 punkti ir Madsenam, bet pa 20 punktiem guvuši Lamberts un Mihelsens. Tikmēr Ļebedevs ar desmit punktiem ieņem 14.pozīciju un reāli nepretendē uz titula aizstāvēšanu.

Eiropas čempions tiks noskaidrots četros finālposmos. Trešais etaps norisināsies 18.augustā Daugavpilī, bet 15.septembrī norisināsies posms Polijas pilsētā Hožovā.

Pērn Ļebedevs veica spilgtu ierakstu Latvijas motosporta vēsturē, izcīnot Eiropas čempiona titulu.

Ļebedeva uzvara Eiropas čempionātā nozīmē to, ka viņš arī šogad brauks visos šo sacensību finālposmos. Zīmīgi, ka Latvijas pārstāvis pērn pie braukšanas visos finālos tika vien ar rīkotāju piešķirto īpašo ielūgumu.

Vēl 2014.gadā Maksims Bogdanovs Eiropas čempionātā izcīnīja sesto vietu un kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš šajās sacensībās iekļuvis pirmajā sešiniekā.

Pērn Ļebedevs tika kronēts par Zviedrijas čempionu un Polijas čempionātā izcīnīja sudrabu, tādējādi gūstot medaļas abos pasaules spēcīgākajos komandu čempionātos. Tiesa, šī sezona viņam iesākusies ne pārāk veiksmīgi un Latvijas vadošais spīdvejists izīrēts Polijas pēc spēka otrās līgas komandai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās