foto: Edijs Pālens/LETA
Abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti sasniedz prestižā Gštādes turnīra astotdaļfinālu
Pēdējo gadu Latvijas vadošais pludmales duets Aleksandrs Samoilovs (no kreisās) un Jānis Šmēdiņš.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. jūlijs, 17:00

Abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti sasniedz prestižā Gštādes turnīra astotdaļfinālu

LETA

Abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti - Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs - ceturtdien sasniedza Šveices pilsētā Gštādē notiekošā Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīra astotdaļfinālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abi Latvijas dueti izslēgšanas spēles sāka no pirmās kārtas.

Šmēdiņš/Samoilovs, kuri turnīrā izlikti ar 11.numuru, cīņā par vietu astotdaļfinālā sīvā mačā ar 2-0 (24:22, 20:20) uzvarēja čehus Ondržeju Perusiču un Dāvidu Švaineru, kuriem turnīrā bija 16.numurs.

Astotdaļfinālā piektdien Samoilovs un Šmēdiņš tiksies ar beļģiem Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli no Beļģijas, kuriem turnīrā ir 26.numurs.

Tikmēr turnīrā ar 18.numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri ceturtdien B apakšgrupas noslēdzošajā mačā no tālākās cīņas "izslēdza" spēcīgo Brazīlijas pāri Andrē Lojolu Šteinu un olimpisko čempionu Alisonu Čeruti, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-1 (21:17, 19:21, 15:11) uzvarēja katariešus Šerifu Junussi un Ahmedu Tižanu, kuriem bija ticis 23.numurs.

Pļaviņš un Točs ar šo Kataras duetu tikās jūnija beigās Varšavas četru zvaigžņu turnīra grupu kārtā, tad zaudējot divos setos, bet tagad gūstot revanšu.

Astotdaļfinālā Pļaviņš/Točs tiksies ar labi zināmajiem poļiem Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru, kuriem turnīrā ir trešais numurs.

Jau ziņots, ka abi Latvijas dueti apakšgrupu turnīrā izcīnīja pa vienai uzvarai divos mačos, tāpēc izslēgšanas spēles sāka no pirmās kārtas.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tiekoties grupas pirmajai un ceturtajai, kā arī otrajai un trešajai komandai, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Gštādē dāmu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Marta Ozoliņa/Agnese Caica.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās