foto: Ekrānuzņēmums
Rīgas "Dinamo" noslēdz pārbaudes laika līgumus ar Rancevu un Tretjaka mazdēlu
21 gadus vecais Tretjaks KHL aizvadījis 5 mačus, vidēji ielaižot 2,24 ripas un atvairot 91,3% metienu.
Hokejs
2018. gada 12. jūlijs, 15:13

Rīgas "Dinamo" noslēdz pārbaudes laika līgumus ar Rancevu un Tretjaka mazdēlu

LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" noslēgusi pārbaudes laika līgumus ar latviešu uzbrucēju Zigmāru Rancevu un leģendārā krievu vārtsarga Vladislava Tretjaka mazdēlu Maksimu, vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No abiem hokejistiem KHL pieredze ir tikai 21 gadu vecajam Tretjakam, kurš šajā līgā kopā aizvadījis piecus mačus, vidēji ielaižot 2,24 ripas un atvairot 91,3% metienu.

Aizvadītajā sezonā viņš KHL nospēlēja vienu maču Vladivostokas "Admiral" sastāvā. Sezonas lielāko daļu Tretjaks pavadīja Krievijas Augstākajā līgā (VHL), kur Maskavas "Zvezda Čehov" sastāvā 19 mačos vidēji ielaida 2,39 ripas un atvairīja 91,0% metienu.

Karjeras laikā viņš spēlējis arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) un Āzijas līgā.

Tretjaks spēlējis arī Krievijas jaunatnes izlasēs.

Tikmēr 24 gadus vecais Rancevs aizvadītajā sezonā spēlēja "Optibet" Hokeja līgā (OHL), "Zemgale"/LLU vienības sastāvā 30 regulārā čempionāta spēlēs gūstot septiņus vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā desmit dueļos izceļoties ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Pirms tam viņš trīs sezonas spēlēja Zviedrijas pēc spēka trešajā un ceturtajā līgā, bet 2013./2014.gadā spēlēja Slovākijas otrajā spēcīgākajā čempionātā.

Hokejista karjeru viņš iesāka dzimtenē, spēlējot MHL, kā arī Latvijas un Baltkrievijas čempionātos. Rancevs spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs, pārstāvot tās pasaules čempionātos.

Kā vēstīts, "Dinamo" sastāvu papildinājusi ar Latvijas izlases vārtsargu Kristeru Gudļevski un citu šīs pozīcijas spēlētāju Timuru Biļalovu no Krievijas. Tāpat komandai pievienojies valstsvienības aizsargs Kristaps Sotnieks, kā arī šajā pašā pozīcijā spēlējošais kanādieši Marks Zaneti, Metjū Majone, amerikānis Keids Feirčailds un krievs Dmitrijs Šuļeņins.

Vienības rindās atgriezies arī Andris Džeriņš un zviedru uzbrucējs Līnuss Videls, kā arī pagarināti līgumi ar Lauri Dārziņu, Miķeli Rēdlihu, Oskaru Batņu, Frenku Razgalu, Paulu Svaru un Robertu Kaļķi, Gintu Meiju un kanādieti Brendonu Makmilenu, kā arī piesaistīts viņa tautietis Kevins Klārks un soms Matiass Mitinens.

Savukārt pārbaudes laika līgumi noslēgti ar aizsargu Robertu Mamčicu un lietuvieti Neriju Ališausku, kā arī uzbrucējiem Egilu Kalnu, Rihardu Mareni, Gunāru Skvorcovu, Vitāliju Pavlovu, Robertu Lipsbergu un Kasparu Saulieti.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās