foto: Ekrānuzņēmums
Rīgas "Dinamo" papildina sastāvu ar amerikāņu aizsargu Keidu Feirčaildu
Keids Feirčailds iepriekšējo pusotru sezonu pavadīja Zviedrijas augstākās līgas klubā Engelholmas "Rogle".
Hokejs
2018. gada 5. jūlijs, 14:00

Rīgas "Dinamo" papildina sastāvu ar amerikāņu aizsargu Keidu Feirčaildu

LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu aizsargu Keidu Feirčaildu, kurš nedaudz uzspēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), informē klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 29 gadus vecais Feirčailds iepriekšējo pusotru sezonu pavadīja Zviedrijas augstākās līgas klubā Engelholmas "Rogle", kur pa šo laiku kopumā 74 mačos atzīmējās ar septiņiem vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -27. Tiesa, decembrī viņš tika atbrīvots no vienības.

No "Rogle" hokejists tika atbrīvots neapmierinoša snieguma dēļ, jo vairs nespēja pietuvoties tam sniegumam, ko demonstrēja pirmajā sezonā - 50 mačos seši vārti un 26 rezultatīvas piespēles.

Feirčaildu vēl 2007.gada NHL draftā ar kopējo 96.numuru izraudzījās Sentluisas "Blues", un tieši šīs vienības sastāvā viņš aizvadīja savas līdz šim vienīgās piecas spēles pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, tikdams pie vienas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderības koeficienta -1.

Vēl 2006.gadā aizsargs kopā ar ASV izlasi triumfēja pasaules U-18 čempionātā, bet gadu vēlāk viņš tika pie sudraba un kļuva par rezultatīvāko savas pozīcijas spēlētāju turnīrā.

Pirms profesionāļa karjeras uzsākšanas Feirčailds spēlēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, pārstāvot slaveno Minesotas universitāti, bet pēc tam ir spēlējis ne tikai NHL, bet arī Amerikas Hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Feirčaildam jau ir pieredze KHL čempionātā, jo viņš no 2014. līdz 2016.gadam pārstāvēja Novokuzņeckas "Metallurg". Šīs vienības sastāvā viņš kopumā 109 spēlēs atzīmējās ar astoņiem vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm.

Kā vēstīts, "Dinamo" sastāvu papildinājusi ar Latvijas izlases vārtsargu Kristeru Gudļevski un citu šīs pozīcijas spēlētāju Timuru Biļalovu no Krievijas. Tāpat komandai pievienojies valstsvienības aizsargs Kristaps Sotnieks, kā arī šajā pašā pozīcijā spēlējošais kanādieši Marks Zaneti, Metjū Majone un krievs Dmitrijs Šuļeņins.

Vienības rindās atgriezies arī Andris Džeriņš un zviedru uzbrucējs Līnuss Videls, kā arī pagarināti līgumi ar Lauri Dārziņu, Miķeli Rēdlihu, Oskaru Batņu, Frenku Razgalu, Paulu Svaru un Robertu Kaļķi, Gintu Meiju un kanādieti Brendonu Makmilenu, kā arī piesaistīts viņa tautietis Kevins Klārks.

Savukārt pārbaudes laika līgumi noslēgti ar aizsargu Robertu Mamčicu un lietuvieti Neriju Ališausku, kā arī uzbrucējiem Egilu Kalnu, Rihardu Mareni, Gunāru Skvorcovu, Vitāliju Pavlovu, Robertu Lipsbergu un Kasparu Saulieti.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās