"Dinamo" vārtsargs Sedlāčeks izsaukts uz Čehijas izlasi
Jakubs Sedlāčeks šīs sezonas otrajā pusē kļuva par Rīgas "Dinamo" izteiktu pirmo vārtsargu.
Hokejs
2016. gada 11. marts, 17:58

"Dinamo" vārtsargs Sedlāčeks izsaukts uz Čehijas izlasi

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" komandas vārtsargs Jakubs Sedlāčeks izsaukts uz Čehijas nacionālās hokeja izlases treniņnometni gatavoties pasaules čempionātam, piektdien pavēstīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sedlāčeks šosezon KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" sastāvā laukumā devās 31 spēlē, vidēji mačā atvairot 92,8% pretinieku metienu un ielaižot 2,29 ripas, kā arī divas reizes rezultatīvi piespēlējot komandas biedriem vārtu guvumā.

Čehijas hokeja izlase, gatavojoties gaidāmajam pasaules čempionātam, aizvadīs sešas pārbaudes spēles - 6. un 8.aprīlī pret Vāciju, 13. un 15.aprīlī pret Šveici, kā arī 21. un 23.aprīlī pret Somiju.

Rīgas "Dinamo" komandā Sedlāčeks aizvadīja trešo KHL sezonu pēc kārtas. Vārtsargam pēc šīs sezonas noslēdzas līgums ar klubu, taču hokejists iepriekš sarunā ar aģentūru LETA atklāja, ka arī nākamsezon gribētu palikt komandā.

Sedlāčeks dzimis Čehijas pilsētā Zlīnā un šīs pilsētas klubā "Zlin" arī aizvadīja teju visu karjeru, pirms pievienojās Rīgas "Dinamo". No sākuma vārtsargs spēlēja jauniešu komandās, bet pēc tam piecas sezonas Čehijas Ekstralīgā.

Vārtsargs ir spēlējis arī Čehijas U-20 un U-18 izlasē, kā arī divus pārbaudes mačus aizvadījis Čehijas pieaugušo izlases sastāvā.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai divus gadus pēc kārtas nav spējis kvalificēties pirmo reizi vēsturē. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA