Latvijas futbola virslīga sākas ar čempionvienības "Liepāja" negaidītu zaudējumu
Arī šosezon eksperti tieši "Liepāju" uzsklata par virslīgas galvenajiem favorītiem.
Futbols
2016. gada 11. marts, 20:33

Latvijas futbola virslīga sākas ar čempionvienības "Liepāja" negaidītu zaudējumu

Jauns.lv

Latvijas "SynotTip" futbola virslīgas jaunās sezonas atklāšanas mačā čempione "Liepāja" piektdien savā laukumā negaidīti zaudēja Jūrmalas "Spartaka" vienībai ar rezultātu 1:2 (0:0).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Spartaka" labā vārtus 61.minūtē guva Dmitrijs Platonovs, bet 73.minūtē neizšķirtu panāca pagājušās sezonas labākais snaiperis Dāvis Ikaunieks.

Savukārt uzvaras vārtus "Spartaka" labā guva Jevgeņijs Kazačoks.

Pirmajā puslaikā līdzjutēji ar vārtu guvumiem netika priecēti, taču mača otrajā daļā sekoja trīs. Vispirms pēc stūra sitiena Platonovs sitienā ar galvu raidīja bumbu vārtos, taču drīz vien otrā laukuma galā sekoja Ikaunieka atbilde pēc standartsituācijas. Ar to gan viss vēl nebeidzās - 79.minūtē Jevgeņijs Kazačoks atkārtoti vadībā izvirzīja viesus un atkārtoti šokēja liepājniekus. Šoreiz mājinieku rindās nebija pa spēkam rezultātu izlīdzināt, uzvaru izcīnot Jūrmalas "Spartakam".

Čempionāta pirmā kārta turpināsies nedēļas nogalē - sestdien "Ventspils" uzņems pagājušās sezonas pirmās līgas čempioni "Riga", bet kausa ieguvēja "Jelgava" Olainē uzņems "Rīgas Futbola skolas" (RFS) komandu. Tikmēr svētdien "Metta"/LU savā laukumā tiksies ar "Daugavpili".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Kā zināms, Latvijas čempionāts palicis bez visu laiku titulētākās vienības "Skonto", kas nenokārtoto parādsaistību dēļ nesaņēma A licenci. Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Šajā sezonā virslīgā startēs astoņas komandas - "Liepāja", "Ventspils", "Jelgava", "Daugavpils", Jūrmalas "Spartaks", "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU), "Riga" un RFS.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

LETA/Foto: Māris Greidāns