Šteinberga jau savā otrajā Eirolīgas spēlē iemet 19 punktus un ieved komandu pusfinālā
Anete Šteinberga pēdējā laikā ir kļuvusi par vienu no Latvijas sieviešu basketbola izlases balstiem.
Basketbols
2016. gada 11. marts, 22:30

Šteinberga jau savā otrajā Eirolīgas spēlē iemet 19 punktus un ieved komandu pusfinālā

Jauns.lv

Latviešu basketboliste Anete Šteinberga piektdien guva 19 punktus savas jaunās komandas Prāgas ZVVZ USK no Čehijas labā, palīdzot tai sasniegt FIBA Eirolīgas finālturnīru. Savukārt Eirokausu sezona noslēgusies latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētajai Krievijas vienībai Kurskas "Dinamo".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašreizējās Eirolīgas čempiones ZVVZ USK ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā piektdien ar 86:53 (18:11, 19:20, 29:11, 20:11) savā laukumā sagrāva Itālijas komandu Skio "Famila", sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar rezultātu 2-0.

Šteinberga nospēlēja 29 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā iemeta septiņus no 11 izpildītajiem divpunktu raidījumiem, vienu no diviem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem. Tāpat latviete izcīnīja četras atlēkušās bumbas un izprovocēja četrus pārkāpumus.

Rezultatīvāk par Šteinbergu uzvarētāju sastāvā nospēlēja vienīgi 24 punktus guvusī Katerina Elhotova.

Kā zināms, iepriekš šonedēļ sērijas pirmajā spēlē ZVVZ USK guva panākumu arī izbraukumā ar rezultātu 68:56

Šteinberga sezonu iesāka Krievijas komandā Vologdas "Čevakata", bet pašreizējām FIBA Eirolīgas čempionēm negaidīti pievienojās februāra otrajā pusē. Šī Šteinbergai bija tikai trešā spēle Prāgas komandas sastāvā.

Prāgas ZVVZ USK komanda pērn pirmo reizi kluba vēsturē kļuva par Eirolīgas čempioni, finālā ar 72:68 pārspējot Jekaterinburgas UGMK. Abas komandas šīs sezonas sākumā tikās arī FIBA Superkausa finālā, kurā atkal ar 93:91 pārāka bija Čehijas komanda.

Tikmēr iepriekšējo trīs gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota piektdien guva deviņus punktus otrajā FIBA Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijas spēlē, bet viņas pārstāvētais Kurskas "Dinamo" klubs divu Krievijas vienību duelī ar 70:73 (19:16, 16:23, 21:13, 14:21) savā laukumā piekāpās Orenburgas "Nadežda", sērijā atzīstot pretinieču pārākumu ar rezultātu 0-2.

Saspringtā spēlē, ko tiesāja arī Latvijas speciālists Juris Kokainis, sešas sekundes pirms pamatlaika beigām baltkrievu naturalizētajai Lindsijai Hārdingai bija iespēja kļūt par varoni Kurskas vienības rindās, tomēr viņas metiens lidoja grozam garām.

Jēkabsone-Žogota nospēlēja 28 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un vienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat latviete izpildīja divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, izprovocēja divus pārkāpumus un pati nopelnīja trīs piezīmes.

Sērijas pirmajā spēlē Kurskas "Dinamo" izbraukumā piekāpās ar 68:78.

Kā zināms, Kurskas komandas galvenais treneris ir Latvijas speciālists Gundars Vētra, bet viņam palīdz latvieši Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis.

Zīmīgi, ka Jēkabsone-Žogota pie godalgām FIBA Eirolīgas sacensībās bija tikusi četras sezonas pēc kārtas - 2013.gadā viņa sacensībās triumfēja ar Krievijas vienību Jekaterinburgas UGMK, iegūstot jau savu otro FIBA Eirolīgas titulu, bet 2012., 2014. un 2015.gadā palika trešajā vietā.

Tāpat finālturnīru piektdien sasniedza arī Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce", kas atbildes spēlē ar 79:63 (23:23, 22:9, 15:21, 19:10) izbraukumā droši uzveica Krakovas "Wisla Can-Pack" no Polijas, sērijā triumfējot ar rezultātu 2-0.

Vēl vienā ceturtdaļfināla sērijā būs nepieciešama izšķirošā, trešā, spēle - piektdien Turcijas komanda Stambulas "Galatasaray" ar 66:57 (16:12, 23:16, 13:14, 14:15) savā laukumā apspēlēja UGMK, panākot izlīdzinājumu 1-1.

Šosezon FIBA Eirolīgā spēlēja arī vēl vienas latvietes Kristīnes Vītolas pārstāvētais Spānijas klubs Salamankas "Perfumerias Avenida", kas nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Eirolīgas finālčetrinieka sacensības plānotas no 15. līdz 17.aprīlim.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA