Porziņģim lielisks otrais puslaiks; "Knicks" piedzīvo kārtējo zaudējumu. VIDEO
Kristaps Porziņģis pagājušās nakts spēlē bija rezultatīvākais "Knicks" sastāvā.
Basketbols
2016. gada 12. marts, 10:13

Porziņģim lielisks otrais puslaiks; "Knicks" piedzīvo kārtējo zaudējumu. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mača otrajā puslaikā guva 18 punktus, kas gan viņa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks" komandu neglāba no kārtējā zaudējuma.

"Knicks" izbraukumā ar 94:101 (22:29, 28:32, 24:15, 20:25) piekāpās Losandželosas "Clippers" vienībai, bet Porziņģis šajā mačā kopumā sameta 23 punktus.

No pēdējiem 13 mačiem "Knicks" basketbolisti zaudējuši deviņos.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 31 minūti un 13 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no 13 divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, kā arī desmit no 11 soda metieniem. Latvieša rēķinā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, viena kļūda un trīs personiskās piezīmes.

"Knicks" sastāvā Porziņģis bija rezultatīvākais basketbolists, bet vēl pa 20 punktiem Ņujorkas vienības labā iemeta Karmelo Entonijs un Robins Lopezs, kurš pamanījās izcīnīt arī 19 atlēkušās bumbas.

Savukārt "Clippers" labā 24 punkti un 15 rezultatīvas piespēles Krisam Polam, kamēr Džonatans Rediks pievienoja 20 punktus.

Arī šo maču "Knicks" aizvadīja bez Ārona Aflalo un Lensa Tomasa, kamēr "Clippers" vienībai vēl joprojām nevar palīdzēt Bleiks Grifins. Tiesa, pirmā spēles daļa Porziņģim un visai "Knicks" komandai nebija sekmīga, jo latvietim bija problēmas ar metienu realizāciju, kamēr Ņujorkas vienība pirmo mača pusi noslēdza ar 11 punktu deficītu - 50:61.

Otrā puslaika ievadā "Clippers" basketbolistiem vēl par dažiem punktiem izdevās savu pārsvaru palielināt, bet trešā ceturkšņa otrajā puslaikā agresīvāku spēli demonstrēja Porziņģis, kurš līdz ar to tika pie soda metieniem, kā arī realizēja tālmetienu un ceturtdaļas beigās arī skaistu caurgājienu. Tas "Knicks" komandai ļāva samazināt atstatumu, jo, noslēdzoties trešajai ceturtdaļai, rezultāta tablo rādīja vairs tikai 76:74 par labu "Clippers".

Mača izskaņa aizritēja līdzvērtīgā cīņā, taču "Knicks" komandai apsteigt pretiniekus tā arī neizdevās. Tas lielā mērā skaidrojams ar neprecīzajiem metieniem mača izskaņā.

Kristapa Porziņģa pagājušās nakts spēles labākie momenti - video:

"Knicks" ar 27 uzvarām 67 mačos ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Clippers" ar 42 panākumiem 64 spēlēs ir ceturtie Rietumos.

Nākamo cīņu "Knicks" aizvadīs svētdien, kad turpat Losandželosā gaidāma viesošanās pie "Lakers" komandas.

LETA/Foto: EPA/LETA