foto: AP
Līdz šim rezultatīvākais mačs: Beļģija graujoši uzvar Tunisiju
Lukaku un Azārs nodrošina Beļģijai graujošu uzvaru PK spēlē pret Tunisijas futbolistiem.
Futbols
2018. gada 23. jūnijs, 17:08

Līdz šim rezultatīvākais mačs: Beļģija graujoši uzvar Tunisiju

Jauns.lv / LETA

Romels Lukaku un Edens Azārs sestdien katrs guva pa diviem vārtiem, nodrošinot Beļģijas futbola izlasei graujošu uzvaru Pasaules kausa (PK) G apakšgrupas spēlē Maskavā pret Tunisijas izlasi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Beļģijas izlase, kuras rindās izcēlās arī Mišī Bačuajī, rezultatīvā mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 5:2 (3:1), praktiski nodrošinot vietu astotdaļfinālā. Tunisijas izlasē tikmēr precīzi bija Dilans Brons un Vābi Hazri.

Šī bija līdz šim rezultatīvākā spēle šajā Pasaules kausa izcīņā. Tāpat tika sasniegts arī jauns Pasaules kausu rekords, jo 27 pirmajās spēlēs ir gūti vismaz vieni vārti. Līdzšinējais rekords bija 26 spēles, kas tika fiksēts 1954.gadā. Tiesa, tolaik Pasaules kausa izcīņā vairāk maču aī nebija.

Lukaku šajā čempionātā jau guvis četrus vārtus, labāko snaiperu sarakstā dalot pirmo vietu ar portugāli Krištianu Ronaldu.

Beļģiem tagad ir seši punkti divos mačos, Anglijai ir trīs punkti vienā spēlē, kamēr Panama un Tunisija šajā grupā ir tukšā, aizvadot atticīgi vienu un divas spēles. Svētdien šajā grupā savā starpā tiksies Anglija un Panama.

Beļģijas izlase spēli sāka tādā pat sastāvā, kā pirmajā kārtā pret Panamu, kuru uzvarēja ar 3:0.

Cīņas sākums bija aizraujošs, jo jau līdz 18.minūtei bija gūti trīs vārti. Rezultātu sestajā minūtē ar 11 metru soda sitienu atklāja Azārs, kurš pats arī "pendeli" nopelnīja, jo tika nogāzts uz Tunisijas soda laukuma sānu līnijas. Savukārt vēl pēc desmit minūtēm izcēlās Lukaku, kurš ātrā uzbrukumā pēc teicamas Drīsa Mertensa piespēles nonāca sitiena pozīcijā, no soda laukuma savu iespēju garām nelaižot.

Beļģijai piederēja pārsvars, taču arī Tunisija nesēdēja aizsardzībā un 18.minūtē ieguva tiesības izpildīt brīvsitienu. Tas izrādījās sekmīgs, jo soda laukumā lieliski ar galvu nospēlēja aizsargs Dilans Brons, pārspējot Beļģijas izlases vārtsargu Tibo Kurtuā.

Turpinājums tunisiešiem gan izvērtās par murgu, jo drīz vien traumu guva jau minētais Brons, tāpēc nācās veikt piespiedu maiņu. Vēl viena piespiedu maiņa Tunisijai bija nepieciešama 41.minūtē, kad laukumu uz nestuvēm atstāja aizsargs Siāms ben Jusefs.

Tikmēr Beļģijas izlase puslaika beigās izveidoja vairākas ļoti labas izdevības, vienu no tādām neizmantojot Lukaku. Viņš gan reabilitējās kompensācijas laika trešajā minūtē, kad Tomā Menjē partneri izvirzīja vienatnē pret Tunisijas vārtsargu Faruku ben Mustafu, Lukaku šādu "dāvanu" garām nelaižot.

Savukārt otrā puslaika sākumā, kad bija nospēlētas vien sešas minūtes, Beļģijai izdevās vēl viens teicams ātrs uzbrukums, šoreiz Tobijam Alderveireldam ar tālu piespēli uz Tunisijas vārtiem vienatnē izvirzot Azāru. Beļģijas izlases kapteinis nospēlēja lieliski, ar vienu pieskārienu bumbai apmānot vārtsargu, bet ar otru sitienu raidot bumbu tukšos vārtos.

Drīz vien abi mača varoņi Azārs un Lukaku tika nomainīti, bet Beļģijas izlasei joprojām bija dominējošs pārsvars, spēles 90.minūtē vārtus gūstot arī aktīvajam Bačuajī, kurš pirms tam neizmantoja vēl divas labas iespējas, reizi trāpot pa vārtu pārliktni.

Spēles beigas bija formalitāte, kurā Tunisija tomēr spēja sagādāt kaut nelielu prieku saviem līdzjutējiem, jo kompensācijas laika trešajā minūtē vārtus guva komandas kapteinis Hazri.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Beļģija pirmajā mačā ar rezultātu 3:0 apspēlēja Panamu, bet Tunisija ar 1:2 grūtā cīņā atzina Anglijas pārākumu, angļiem uzvaru izraujot vien kompensācijas laikā.

Beļģijas talantīgā izlase Pasaules kausā startē 13.reizi, bet līdz šim tikai vienu reizi sasniegts pusfināls, kad tas tika paveikts 1986.gadā. Savukārt pirms četriem gadiem Brazīlijā ceturtdaļfinālā ar 0:1 tika atzīts nākamās vicečempiones Argentīnas pārākums. Komandas galvenais treneris ir Roberto Martiness.

Savukārt Tunisija Pasaules kausā atgriezusies pēc divu finālturnīru izlaišanas. Četrgades nozīmīgākajā forumā spēlējusi piecas reizes, ne reizi nepārvarot apakšgrupu turnīru. Vienības galvenais treneris ir Nabils Māluls.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Uz finālturnīru ir devušies pārsvarā visi vadošie planētas futbolisti. Sacensībās savas valstis pārstāvēs šī brīža trīs lielākās zvaigznes pasaules futbolā - Neimars (Brazīlija), Krištianu Ronaldu (Portugāle) un Lionels Mesi (Argentīna).

Tituliem bagātā komanda Pasaules kausa izcīņu vēsturē ir Brazīlija, kas prestižajā turnīrā kopumā triumfējusi piecas reizes. Tikmēr ar četriem tituliem seko Vācija un Itālija, kas šim turnīram nemaz nekvalificējās. Vēl divus titulus ir izcīnījusi Argentīna un Urugvaja.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā.

Pasaules kausa visu laiku labākais vārtu guvējs ir vācietis Miroslavs Kloze, kurš izcēlies ar 16 vārtu guvumiem, bet slavenā brazīlieša Ronaldu kontā ir 15 precīzi sitieni. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem rezultatīvākais ir cits Vācijas futbolists Tomass Millers, kurš guvis desmit vārtus un šajā finālturnīrā, spēlējot rezultatīvi, var uzlabot savas pozīcijas visu laiku izcilāko vārtu guvēju sarakstā.

Tikmēr vienīgais futbolists, kurš savas karjeras laikā ir izcīnījis trīs Pasaules kausus, ir leģendārais brazīlietis Pele. Līdz šim nevienam citam spēlētajam neko līdzīgu nav izdevies atkārtot. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem neviens nav ieguvis vairāk par vienu trofeju.

Beļģijas izlases sastāvs - Tibo Kurtuā, Tobijs Alderveirelds, Dedriks Bojata, Jans Vertongens, Tomā Menjē, Aksels Vitsels, Kevins de Brujne, Janniks Karasko, Edens Azārs (Mišī Bačuajī, 68.min.), Drīss Mertenss, Romels Lukaku (Maruāns Fellaini, 59.min.);

Tunisijas izlases sastāvs - Faruks ben Mustafa, Siāms ben Jusefs (Johans Beneluāne, 41.min.), Jasine Meriā, Fahredine ben Jusefs, Ali Māluls, Dilans Brons (Hamdi Naguezs, 24.min.), Eljess Shiri, Ferhani Sassi (Naims Sliti, 59.min.), Saifedine El-Hauī, Vābi Hazri, Anīse Badrī.