foto: AP/Scanpix/LETA
Kurucs: "Centīšos apliecināt savas prasmes un domenstrēt maksimāli labāko sniegumu"
Kurucs neslēpa, ka viņš savu spēli cenšas modelēt, skatoties uz tādām zvaigznēm kā Kevinu Durantu un Gordonu Heivordu.
Basketbols
2018. gada 23. jūnijs, 00:02

Kurucs: "Centīšos apliecināt savas prasmes un domenstrēt maksimāli labāko sniegumu"

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" draftētais Latvijas basketbolists Rodions Kurucs ir gatavs apliecināt savas prasmes ASV.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 20 gadus veco Kurucu "Nets" ceturtdien izraudzījās NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 40.numuru. Tādējādi viņš kļuvis par sesto Latvijas basketbolistu, kurš draftēts pasaules spēcīgākajā līgā.

"Pirmo reizi esmu Bruklinā un nevaru sagaidīt, kad varēšu uzsākt gatavošanos jaunajai sezonai," Kurucs citēts Bruklinas komandas sociālā tīkla "Reddit" kontā. "Centīšos apliecināt savas prasmes ASV un demonstrēt maksimāli labāko sniegumu."

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolists Rodions Kurucs gatavojas noslēgt ilgtermiņa līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bruklinas "Nets".

Pēc žurnālista Deivida Pika pieejamās informācijas "Nets" un Kurucs gatavojas noslēgt četru gadu līgumu, kas ilgs līdz 2022.gadam. "Nets" un Spānijas vienība Barselonas "Lassa", kuras īpašumā šobrīd atrodas Kurucs, vēl cenšas vienoties par izpirkuma detaļām.

"Gatavojoties draftam, šogad jutos pārliecinātāks par saviem spēkiem kā iepriekš. Pagājušajā gadā bija pirmā reize, kad devos uz ASV," turpināja Kurucs. "Vienmēr vēlos uzlabot savas bumbas kontroles prasmes un domāju, ka manas stiprās puses ir metienu izpilde un neatlaidīgā spēle aizsardzībā."

Latvijas basketbolists preses konferencē Bruklinā arī klāstīja, ka ir vispusīgs spēlētājs.

"Esmu universāls spēlētājs, kurš var gūt punktus, piespēlēt un krāt atlēkušās bumbas. Esmu gatavs darīt visu, lai izcīnītu uzvaras," turpināja Kurucs.

Pēc drafta ceremonijas sociālajā tīklā "Twitter" veiksmi Kurucam novēlēja arī NBA komandas Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis. "Ir patīkami atrasties vienā pilsētā ar citu Latvijas basketbolistu," atzina Kurucs.

Latvijas spēlētājs sacīja, ka viņš par vienu no "Nets" komandas labākajiem spēlētājiem uzskata D'Andželo Raselu. "Skatījos viņa spēli, kad Rasels spēlēja Losandželosas "Lakers" komandā. Domāju, ka viņš ir labs puisis un ir pamatīgi uzlabojis savu spēli. Man patīk viņa pārliecība un gribu no Rasela mācīties."

Kurucs arī neslēpa, ka viņš savu spēli cenšas modelēt, skatoties uz tādām zvaigznēm kā Kevinu Durantu un Gordonu Heivordu.

"Nets" draftētais basketbolists arī atzina, ka Latvijai ir spēcīga nacionālā izlase. "Domāju, ka varēsim sacensties ar spēcīgākajām komandām gaidāmajā pasaules čempionātā."

Savukārt pēc Latvijas basketbolista domām turpmāk viens no grūtākajiem pārbaudījumiem būs atrasties tālu no savas ģimenes.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pirms trim gadiem viņš nonāca Spānijas kluba Barselonas "Lassa" paspārnē, noslēdzot līgumu līdz 2019.gadam.

ULEB Eirolīgā Latvijas basketbolists aizvadītajā sezonā piedalījās četros mačos, savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) piecos mačos viņš vidēji guva 2,8 punktus. Tikmēr pēc spēka Spānijas otrajā līgā Kurucs piedalījās 15 mačos, vidēji iemetot 10,6 punktus spēlē.

Kurucs 2014.gadā ar Latvijas U-16 izlasi kļuva par Eiropas kadetu vicečempionu, bet aizvadītajā sezonā "Lassa" galvenajā komandā viņš spēlēja ļoti maz, vairāk pārstāvot kluba otro vienību.

Pērn novembrī viņš debitēja Latvijas valstsvienībā, piedaloties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, laukumā dodoties trīs mačos, taču arī netiekot pie ievērojama spēles laika. Kurucs iekļauts izlases kandidātu sarakstā arī pirms jūnija beigās un jūlija sākumā gaidāmajām cīņā kvalifikācijas turnīrā.

Tāpat Kurucs ir iekļauts Latvijas U-20 izlases kandidātu sarakstā, solot palīdzēt komandai vasarā gaidāmajā Eiropas čempionātā B divīzijā jauniešiem.

"Nets" komanda Bruklinā bāzējas kopš 2012.gada. Pēdējos trīs gadus komanda palikusi ārpus izslēgšanas turnīra, aizvadītajā sezonā ieņemot 12.vietu Austrumu konferencē.

"Nets" mājas spēles aizvada "Barclays Center" arēnā, kas atrodas astoņu kilometru attālumā no "Madison Square Garden", kur mači notiek Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks".

Līdz šim NBA drafta vēsturē bija izraudzīti pieci Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas "Warriors" izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio "Spurs" paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies", lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando "Magic" komandai.

Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas "Knicks". Savukārt pērn draftēts tika Anžejs Pasečņiks, kuru pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers".

NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas "Timberwolves", Biedriņš, Porziņģis un Bertāns.