Basketbols
2018. gada 22. jūnijs, 13:12

Ghetto Basket Jelgava posms pārcelts uz 14.jūliju

Jauns.lv

Turnīra organizatori informē, ka 30.jūnijā paredzētais “Ghetto Basket” posms Jelgavā tiek pārcelts uz 14.jūliju. Turnīra norise ir paredzēta laukumā pie Zemgales Olimpiskā centra un turnīra sākums – pl.12.00, portālu Jauns.lv informēja rīkotāji.

Jelgava ir viena no piecām pilsētām Latvijā, kur šovasar notiks Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūres kvalifikācijas sacensības. Sestdien, 14. jūlijā laukumā pie Zemgales Olimpiskā centra notiks “Ghetto Basket” turnīrs, kurā Pro grupas uzvarētājs saņems ceļazīmi uz “Ghetto Basket Ventspils Challenger”. Vēl sešās citās grupās Jelgavā sacentīsies arī amatieri, sievietes un dažāda vecuma jaunieši.
Jaunā olimpiskā sporta veida 3x3 basketbola kalendārs šovasar papildināts ar Latvijā vēl nebijuša līmeņa sacensībām – 28. un 29. jūlijā notiekošo “Ghetto Basket Ventspils Challenger”. 16 komandas divu dienu turnīrā sacentīsies par iespēju piedalīties FIBA 3x3 Pasaules tūres posmā Lozannā (Šveice) 24. un 25. augustā.

Pirmais kvalifikācijas turnīrs uz Ventspils “Challenger” notika 26. maijā Ogrē, kad par uzvarētājiem kļuva Krievijas komandas “Piter” 3x3 basketbolisti. FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres “Satellite” kategorijas turnīrs 14.jūlijā notiks Jelgavā, 7. jūlijā – Liepājā, 21. jūlijā – Krāslavā un 22. jūlijā – Cēsīs. Pro grupas komandām obligāta (!) pieteikšanās līdz konkrētā turnīra iepriekšējās dienas pusnaktij FIBA 3x3 basketbola sacensību vietnē.

Brīvdabas 3x3 basketbola sezona Jelgavā tika atklāta 26. maijā, kad pilsētas svētku turnīrā startēja 18 komandas. Vīriešu grupā par čempioniem kļuva “Seskis” – Marts Ozolinkevičs, Artūrs Dreimanis, Mārtiņš Jakušonoks un Toms Bitītis. Šai komandai būs iespēja startēt arī 14.jūlija “Ghetto Basket” Pro grupas ieskaitē, jo nolikums nosaka, ka Amatieru grupā nedrīkst startēt basketbolisti, kuri pēdējās desmit sezonās devušies laukumā Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas spēlē vai arī pēdējās trijās sezonās pārstāvējuši kādu LBL2 klubu.

“Ghetto Basket” Jelgavā spēles notiks ne tikai Pro grupā un Amatieru grupā vīriešiem, bet vēl piecās grupās –Sievietes, U16 zēni (2002. g. dz. un jaunāki), U16 meitenes (2002. g. dz. un jaunākas), U14 grupa (2004. g. dz. un jaunāki) un U12 grupā (2006. g. dz. un jaunāki).

Komandu pieteikšanās 14.jūlijā no plkst. 11:00 līdz plkst. 12:00, bet uzreiz pēc tam spēļu sākums. Dalības maksa Pro un Amatieru grupā noteikta desmit eiro no komandas, bet sieviešu un jauniešu grupās – seši eiro no vienības.

Dalībniekiem, kuri ir sasnieguši 13 gadu vecumu, jābūt paša izveidotam spēlētāja profilam FIBA 3x3 basketbola sacensību sistēmā. Komandu iepriekšējā reģistrācija (līdz 29. jūnija plkst. 23:00) turnīram FIBA sistēmā nodrošina tās izlikšanu apakšgrupā atbilstoši FIBA 3x3 basketbola pasaules rangam.

Tiešā saite uz reģistrāciju Jelgavas turnīram: