Beresņevs nosaucis palīgus, kuri viņam palīdzēs trenēt Latvijas izlasi
Leonīda Beresņeva palīgu izvēle līdz galam nav sakritusi ar Latvijas hokeja federācijas sākotnēji pausto.
Hokejs
2016. gada 14. marts, 10:18

Beresņevs nosaucis palīgus, kuri viņam palīdzēs trenēt Latvijas izlasi

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva palīgi valstsvienībā būs Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Savukārt par hokejistu fizisko sagatavotību rūpēsies Vilnis Klucis. Iepriekš kā vienu no izlases galvenā trenera palīgiem Latvijas Hokeja federācija (LHF) bija apstiprinājusi Viktoru Ignatjevu, taču viņš valstsvienībā tomēr nestrādās.

"Ģirts [Ankipāns] ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) apritē un labā tonusā, lieliski viņu pazīstu un domāju, ka būs veiksmīga sadarbība. Kārlis [Zirnis] jau vairākus gadus strādājis izlasē, zina spēlētājus. Arī tos, kuri spēlē Ziemeļamerikā. Neredzēju jēgu viņu mainīt. Izvēloties sev palīgus, gribēju, lai viņi ar izlases spēlētājiem pēdējos gados jau būtu strādājuši," sarunā ar laikrakstu teica Beresņevs.

Ankipāns ir latvieša Pētera Skudras palīgs KHL komandā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", tikmēr Klodāns jau vairākas sezonas strādā ar Rīgas "Dinamo" vārtsargiem, bet Vilnis Klucis par hokejistu fizisko sagatavotību atbild citā KHL klubā Toljati "Lada", kur par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Latvijas izlase pasaules čempionātam sāks gatavoties 21.martā un atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad treniņprocess aizritēja "Volvo" ledus hallē, šoreiz izlases mājvieta būs "Inbox.lv" arēna Piņķos.

"Uz nometnes sākumu gaidīsim Rīgas "Dinamo" spēlētājus un tos, kam beigusies sezona klubos, kā arī daļu no U-20 izlases hokejistiem, ar kuriem strādāju decembrī. Tā viņiem būs laba skola. Tālākais jau pēc situācijas - tiklīdz kāds atbrīvojas no kluba, tā priecāsimies viņu redzēt nometnē," izteicās treneris, piebilstot, ka vērtēs pēc situācijas - ja kādam nepieciešams savest kārtībā veselību vai būs citi iemesli, varēs pievienoties vēlāk.

Beresņevs esot runājis ar lielāko daļu no kandidātiem un pagaidām neviens neesot atteicies spēlēt izlasē. Piemēram, Jānis Sprukts, kurš klubu Slovākijā atrada tikai janvāra otrajā pusē, esot bijis pozitīvi noskaņots. Arī Herberts Vasiļjevs gribētu palīdzēt Latvijas izlasei, taču, visticamākais, ne pavasarī, bet viņš varētu spēlēs septembrī gaidāmajā olimpiskās kvalifikācijas turnīrā.

Vēlmi spēlēt valstsvienībā esot izteikuši tādi hokejisti kā Krišjānis Rēdlihs, Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš, Zemgus Girgensons, Ronalds Ķēniņš un Kristers Gudļevskis.

Kā zināms, Beresņevs februārī par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts jau trešo reizi karjerā.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīrā aprīļa pirmajā pusē Latvija divreiz izbraukumā spēkosies ar Dāniju, mēneša vidū uzņems Baltkrievijas izlasi, vēl pēc nedēļas arī Vāciju. Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt LHF doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un vēl vienu izlasi, kas noskaidrosies šajā nedēļas nogalē. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA