foto: AFP/Scanpix/LETA
No futbola diskvalificētais Blaters klātienē noraudzījis Portugāles-Marokas spēli
Kādreizējais FIFA prezidents Zeps Blaters, ierodoties Maskavā.
Futbols
2018. gada 20. jūnijs, 21:41

No futbola diskvalificētais Blaters klātienē noraudzījis Portugāles-Marokas spēli

LETA

Kādreizējais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters, kurš ir diskvalificēts no futbola, trešdien klātienē noraudzījies Krievijā notiekošā Pasaules kausa finālturnīra maču starp Portugāli un Maroku.

Pašlaik 82 gadus vecais Blaters maču Maskavā esošajā "Lužņiki" stadionā noraudzījies rezervētā zonā, kas paredzēta biznesa viesiem. Kādreizējais FIFA vadītājs pieminēto maču apmeklējis kā Krievijas prezidenta Vladimira Putina īpaši ielūgts viesis.

Zīmīgi, ka Portugāles un Marokas maču klātienē noraudzījies arī pašreizējais FIFA prezidents Džanni Infantīno, tomēr nav zināms, vai abi viens ar otru tikušies.

Blatera apmeklētajā spēlē Portugāle, pateicoties Krištianu Ronaldu vārtiem, svinēja uzvaru ar 1:0.

Blaters FIFA prezidenta amatā pavadīja 17 gadus. No amata šveicietis tika atbrīvots pēc aizdomīga maksājuma divu miljonu Šveices franku (1,7 miljonu eiro) apjomā bijušajam Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī.

Abi tādējādi 2015.gadā saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju no futbola un ar to saistītām aktivitātēm, Blateram pēcāk samazinot šo sodu par diviem gadiem. Tiesa, sods netraucē viņiem apmeklēt futbola spēles.

Vēl 2015.gada maijā Blateru amatā ievēlēja uz piekto termiņu, bet tikai dažas dienas vēlāk viņš paziņoja, ka atkāpsies no prezidenta posteņa.