foto: REUTERS
Čempionei Sevastovai fantastisks panākums Maljorkā
Sevastova izcīna uzvaru Maljorkas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. jūnijs, 18:32

Čempionei Sevastovai fantastisks panākums Maljorkā

Jauns.lv / LETA

Pērn šajās sacensībās triumfējusī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien izcīnīja uzvaru Maljorkas WTA "International" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Sevastova, kura WTA rangā atrodas 20.vietā, ar rezultātu 6-3, 6-3 guva panākumu pret 58.vietā esošo Krievijas tenisisti Svetlanu Kuzņecovu, par ko nopelnīja 30 ranga punktus. Zīmīgi, ka Latvijas tenisiste krievieti pieveikusi pirmo reizi karjerā.

Nākamajā kārtā šī pāra uzvarētāja Sevastova tiksies ar vācieti Antoniju Lotneri, kura rangā ir 140.vietā un kura pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Kuzņecova jau pirmajā geimā zaudēja savu servi, kas nostrādāja par labu Sevastovai. Latvijas tenisiste uzvarēja nākamajos divos geimos no trijiem, panākot 3-1, tomēr pēc tam viņas pretiniece panāca neizšķirtu 3-3.

Tomēr turpinājumā Sevastova vēlreiz nobreikoja pretinieci, uzvarēja nākamo geimu un arī seta pēdējā geimā bija labāka pār Kuzņecovu, kurai tobrīd bija serves tiesības, tādējādi pirmajā setā uzvarot ar 6-3.

Otro setu Sevastova uzsāka pārliecinoši, uzvarot pirmos trīs geimus pēc kārtas, panākdama 3-0, un vienā no tiem apspēlējot krievieti, kad Krievijas sportistei bija jāservē.

Turpinājumā Latvijas tenisiste pārliecinoši ieguva 5-1 pārsvaru, turklāt pa to laiku vēlreiz lauza pretinieces servi. Sevastovai atlika uzvarēt vienu geimu, taču Kuzņecova atguvās un, vienreiz laužot sāncenses servi, uzvarēja divos geimos pēc kārtas. Latvijas sportistei, lai arī vienā no geimiem tika nobreikota, neapjuka un izcīnīja uzvaru otrā seta devītajā geimā un šajā mačā triumfēja divos setos.

Šoreiz Sevastova Maljorkas turnīrā izlikta ar trešo numuru, bet Kuzņecova šajā turnīrā piedalījās pēc rīkotāju piešķirtā īpašā ielūguma jeb "wild card".

Pērn Sevastova kļuva par Maljorkas turnīra čempioni, finālā ar 6-4, 3-6, 6-3 uzvarot vācieti Jūliju Gērgesu un iegūstot savu otro WTA titulu karjerā. Zīmīgi, ka šī turnīra finālu Latvijas tenisiste sasniegusi divus gadus pēc kārtas.

Savas karjeras pirmo titulu Sevastova guva vēl pirms pārus gadu pauzes no profesionālā tenisa, kad 2010.gadā viņa bija labākā Portugāles pilsētā Ešturīlā notikušajās sacensībās.

Abas tenisistes savā starpā iepriekš bija tikušās trīs reizes un visos gadījumos pārāka bija Kuzņecova, kura nākamajā nedēļā atzīmēs savu 33.dzimšanas dienu. Tiesa, pirmās divas cīņas bija vēl 2009. un 2010.gadā, kamēr iepriekšējo reizi sportistes savstarpēju dueli aizvadīja 2015.gadā Maskavā, kad Sevastova piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfinālā ar 7-5, 1-6, 3-6.

Sevastovai šis bija pirmais mačs kopš maija beigām, kad viņa Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-4, 1-6, 3-6 zaudēja Marianai Dukē-Marinjo no Kolumbijas. Latvijas tenisiste aprīlī sasniedza Čārsltonas WTA "Premier" turnīra pusfinālu, tomēr kopš tā laika nav spēlējusi pārāk sekmīgi, sešos mačos gūstot trīs uzvaras.

Vēl Sevastova šosezon sasniedza pusfinālu gada pirmajā turnīrā Brisbenā.

Pērn par uzvaru Maljorkas turnīrā Sevastova saņēma 280 WTA ranga punktus, kuru neaizstāvēšanas gadījumā viņa var izkrist no pasaules ranga labāko divdesmitnieka.

Tikmēr pieredzējusī Kuzņecova savas karjeras laikā vienspēlēs izcīnījusi 17 titulus, turklāt triumfējusi ASV un Francijas atklātajos čempionātos, kā arī 2007.gadā sasniedza pasaules ranga otro pozīciju. Pēdējos gados krievietei gan nav klājies spoži, jo iepriekšējais viņas WTA tituls vienspēlēs izcīnīts 2016.gadā Maskavā, bet kopš tās reizes viņa finālu sasniegusi tikai vienreiz - pērn martā Indianvelsā.

Arī Kuzņecova iepriekšējo spēli aizvadīja Francijas atklātajā čempionātā, tāpat kā Sevastova zaudējot pirmajā kārtā. Krievijas tenisistei šī sezonas ir neizdevusies, jo WTA turnīros viņa desmit spēlēs ir izcīnījusi vien trīs uzvaras, tikai divas reizes pārvarot pirmo kārtu, aprīlī sasniedzot Stambulas turnīra ceturtdaļfinālu.

Kuzņecova savas karjeras laikā sekmīgi spēlējusi arī dubultspēlēs, iegūdama 16 titulus, divreiz triumfējot arī Austrālijas atklātajā čempionātā, bet 2004., 2007. un 2008.gadā viņa kopā ar Krieviju uzvarēja Federāciju kausā.