foto: Fiba
"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda zaudē "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā
Nauris Miezis dodas caurgājienā.
Basketbols
2018. gada 17. jūnijs, 12:07

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda zaudē "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā

LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu sastāvā svētdien piedzīvoja zaudējumu Ķīnas pilsētā Handžou notiekošā "Challenger" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turnīrā ar otro numuru izliktā Latvijas komanda ceturtdaļfinālā ar 12:21 pārliecinoši piekāpās ar Kanādas vienībai no Saskatūnas, tādējādi noslēdzot dalību turnīrā.

Savukārt iekļūšana finālā Latvijas komandai būtu ļāvusi kvalificēties septembra beigās gaidāmajam Čendu "Masters" turnīram.

Jau ziņots, ka "Rīga Ghetto Basket" vienība priekšsacīkstēs izcīnīja divas uzvaras pret Ķīnas vienībām. Vispirms B apakšgrupā ar 22:15 tika uzvarēta Dunguaņas MC komanda, bet pēc tam ar 22:11 sagrauta arī Džedzjanas AJRCB vienība.

Jau ziņots, ka Latvijas 3x3 basketbolisti šādā pat sastāvā otrdien ceturtdaļfinālā noslēdza dalību Pasaules kausa izcīņā, kas norisinājās Filipīnu galvaspilsētā Manilā. Cīņā par vietu pusfinālā latvieši ar 15:21 zaudēja Polijas basketbolistiem.

Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū "Challenger" sērijas turnīros, izcīnot trešo vietu Dienvidkorejā un uzvarot Ķīnas pilsētā Naņdzjiņā. Maijā tika izcīnīta trešā vieta sacensībās Maskavā. Šajos turnīros savainojumu ārstējušā Krūmiņa vietā spēlēja Mārtiņš Šteinbergs.

Savukārt jūnija sākumā "Challenger" sērijas turnīrā Nīderlandes pilsētā Hāgā Krūmiņš atgriezās ierindā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, komandai izcīnot trešo vietu.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri, no kuriem viens 28. un 29.jūlijā notiks Ventspilī, kā arī deviņi "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un vēl gaidāmais Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās