foto: LETA
Strēlniekam 11 punkti; "Olympiakos" uzvar un panāk izšķirošo piekto spēli Grieķijas čempionāta finālsērijā
Basketbola bumba.
Basketbols
2018. gada 14. jūnijs, 23:10

Strēlniekam 11 punkti; "Olympiakos" uzvar un panāk izšķirošo piekto spēli Grieķijas čempionāta finālsērijā

LETA

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas augstākās līgas komanda Pirejas "Olympiakos" ceturtdien savās mājās ar 92:76 (28:19, 20:17, 23:28, 21:21) apspēlēja Atēnu "Panathinaikos Superfoods", panākot sērijas izšķirošo spēli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Olympiakos" sērijā līdz trīs uzvarām tādējādi panāca 2-2, tāpēc nākamais mačs svētdien būs noslēdzošais šajā duelī.

Strēlnieks ceturtdien laukumā pavadīja 19 minūtes un 30 sekundes, gūstot 11 punktus. Viņš realizēja vienīgo divpunktu metienu, kā arī iemeta divus no trim tālmetieniem. Tāpat Strēlnieks iemeta trīs no pieciem soda metieniem, kā arī sakrāja vienu atlēkušo bumbu un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Latvietis nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja četrus pretinieku pārkāpumus, mačā nopelnot lietderības koeficientu plus septiņi.

Uzvarētājiem 20 punktus guva Džamels Maklīns, bet zaudētājiem ar tikpat punktiem izcēlās Maiks Džeimss.

Sērijas piektā spēle notiks ceturtdien "Panathinaikos Superfoods" laukumā.

Pusfināla sērijā "Olympiakos" ar 3-0 apspēlēja Patras "Promitheas", bet ceturtdaļfinālā Pireju klubs ar 2-0 pārspēja "Kymis" vienību.

Savukārt "Panathinaikos Superfoods" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 pārspēja Rodas "Kolossos H Hotels", bet pusfinālā ar 3-0 pieveica Saloniku PAOK.

Grieķijas čempionāta regulāro turnīru ar uzvarām visās 26 spēlēs noslēdza Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kamēr otrā ar 22 panākumiem bija "Olympiakos".

Kopš 1993.gada tikai vienu reizi pie Grieķijas čempiona titula nav tikusi kāda no abām nesamierināmajām pretiniecēm "Olympiakos" vai "Panathinaikos". "Olympiakos" vietējā turnīrā uzvarējusi 12 reizes, bet "Panathinaikos" ar 35 čempiones trofejām ir titulētākā Grieķijas komanda.

Abas komandas par Grieķijas čempiones titulu cīnījās arī pērn, finālsērijā ar 3-2 uzvarot Atēnu basketbolistus.

Abas vienības aprīlī nepārvarēja ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu, kurā "Olympiakos" sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3 piekāpās Lietuvas flagmanim Kauņas "Žalgiris".

Strēlnieks "Olympiakos" rindas papildināja pērn jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu, bet pirms tam spēlēja Bambergas "Brose" komandā, ko aizveda līdz trim Vācijas čempiontituliem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās