Pauerliftinga sportists Mārtiņš Krūze, uzstādot jaunu rekordu, kļūst par stiprāko Eiropā spēka trīscīņā
Mārtiņš Krūze otro reizi kļuvis par Eiropas čempionu spēka trīscīņā.
Fitness
2016. gada 15. marts, 11:58

Pauerliftinga sportists Mārtiņš Krūze, uzstādot jaunu rekordu, kļūst par stiprāko Eiropā spēka trīscīņā

Jauns.lv

Latvijas pauerliftinga sportists Mārtiņš Krūze pagājušajā nedēļā Igaunijas pilsētā Tartu notikušajā Eiropas čempionātā spēka trīscīņā otro gadu pēc kārtas triumfējis absolūtajā ieskaitē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krūze supersmagajā svarā (virs 120 kilogramiem) trīs ieskaišu (pietupienos, spiešanā un vilkmē) summā pacēla 960,5 kilogramus, tuvāko konkurentu Sīmu Rastu no Igaunijas pārspējot par 63 kilogramiem.

Krūzem šis ir otrais Eiropas čempiona tituls. Viņš sacensībās laboja divus kontinenta rekordus - pietupjoties ar 390,5 kilogramus smagu svaru stieni, kā arī summā savācot 960,5 kilogramus.

Pērn vēsturē pirmajā Eiropas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā Krūze triumfēja ar 937,5 kilogramiem, kas tobrīd arī bija jauns kontinenta rekords.

Tikmēr bronzu svarā līdz 120 kilogramiem izcīnījis Māris Juzups, kurš trīs disciplīnu summā tika pie 847,5 kilogramiem.

Kopumā čempionātā piedalījās atlēti no 28 valstīm, bet vīru konkurencē Latvijas komanda izcīnīja sesto vietu, kas "Open" grupā ir nebijis panākums.

Tāpat Latvija čempionātā izcīnīja divas godalgas U-18 vecuma grupā - vīriem Edgars Jurkāns guva otro vietu svarā līdz 66 kilogramiem, bet jaunkundzēm Tatjana Tokareva ierindojās trešajā pozīcijā svarā līdz 72 kilogramiem.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video