Basketbols
2018. gada 13. jūnijs, 14:01

Leģendārais NBA treneris Lerijs Brauns turpmāk trenēs Eiropā

Jauns.lv / LETA

Slavenais ASV treneris Lerijs Brauns, kurš vadījis vairākas NBA komandas, kļūs par Itālijas basketbola vienības Turīnas "Fiat" galveno treneri.

Pašlaik 77 gadus vecais Brauns gatavojas noslēgt līgumu ar Turīnas "Fiat" komandu uz vienu sezonu ar iespēju līgumu pagarināt uz vēl vienu gadu, ziņo "Sportando".

Paredzams, ka Brauns Turīnā ieradīsies nākamnedēļ, sekojot oficiālam paziņojumam par trenera pievienošanos klubam.

Savas trenera karjeras laikā pieredzējušais Brauns ir trenējis tādas NBA komandas kā Denveras "Nuggets", Ņūdžersijas "Nets", Sanantonio "Spurs", Losandželosas "Clippers", Indiānas "Pacers", Filadelfijas "76ers", Detroitas "Pistons", Ņujorkas "Knicks" un Šarlotes "Bobcats".

Savukārt 2004.gadā kopā ar "Pistons" vienību viņš pirmo reizi triumfēja NBA, turklāt ir vienīgais treneris vēsturē, kurš uzvarējis gan NBA, gan arī Nacionālās koledžu asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas turnīrā. To viņš izdarīja 1988.gadā ar Kanzasas "Jayhawks" vienību.

Tāpat viņš ir vienīgais treneris vēsturē, kurš spējis NBA izslēgšanas spēlēs iekļūt ar astoņām dažādām komandām.

Brauns ir trenējis arī ASV izlasi. 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs viņš kā trenera asistents palīdzēja ASV triumfēt šajā turnīrā, bet pēc četriem gadiem Atēnu olimpiskajās spēlēs Brauns bija ASV valstsvienības galvenais treneris, iegūstot trešo vietu olimpiskajā basketbola turnīrā.

Savukārt 2012.gadā Brauns kļuva par NCAA komandas SMU "Mustangs" galveno treneri, kuru tobrīd pārstāvēja Latvijas basketbolists Ričmonds Vilde, taču jau 48 stundas pēc stāšanās amatā viņš no vienības atskaitīja trīs basketbolistus, kuru vidū bija arī Vilde.

"Fiat" komanda Itālijas augstākajā līgā atgriezās 2015.gadā, turklāt pagājušajā sezonā kļuva par Itālijas kausa ieguvēju. Pēdējo trīs sezonu laikā Turīnas klubs gan nav spējis iekļūt Itālijas spēcīgākās līgas izslēgšanas mačos.