42 gadus vecais biatlonists Bjērndālens domā startēt vēl divus gadus
Ūle Einārs Bjērndālens gatavojas startēt līdz pat 2018. gada Dienvidkorejas olimpiskajām spēlēm.
Citi sporta veidi
2016. gada 15. marts, 18:25

42 gadus vecais biatlonists Bjērndālens domā startēt vēl divus gadus

Jauns.lv

Leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndālens apsver iespēju turpināt karjeru līdz pat 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, intervijā Norvēģijas televīzijai NRK atzinis sportists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, 42 gadus vecais Bjērndālens iepriekš norādīja, ka plāno pēc šī gada pasaules čempionāta Holmenkollenē beigt karjeru, taču tagad viņš domas ir mainījis un vēl lems, vai tomēr turpināt startēt sacensībās.

Aizvadītajā pasaules čempionātā Bjērndālens izcīnīja zelta medaļu 4x7,5 kilometru stafetē, kā arī divas sudraba un vienu bronzas godalgu individuālajās sacensībās.

Bjērndālens atzinis, ka vēl izlems par savu nākotni, un pieļauj iespēju startēt arī nākamajā ziemas Olimpiādē pēc diviem gadiem, kas viņam būtu sestās olimpiskās spēles. "Par to sākšu spriest starpsezonā. Jābūt motivācijai un veselībai," pastāstīja sportists.

Kā zināms, Bjērndālens 2014.gada olimpiskajās spēlēs Sočos kļuva par nopelniem bagātāko sportistu ziemas Olimpiādes vēsturē. Viņa kontā ir 13 olimpiskās medaļas - astoņas zelta, četras sudraba un viena bronzas, kas ir par vienu vairāk nekā bijušajam distanču slēpotājam Bjērnam Delī no Norvēģijas.

Bjērndālens savas karjeras laikā izcīnījis arī 20 zelta godalgas pasaules čempionātos, kur kopumā viņš ir ticis pie 44 medaļām.

Pēc Soču olimpiskajām spēlēm Bjērndālenu ievēlēja par locekli Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Sportistu komisijā, kurai viņš plāno pievienoties pēc biatlonista karjeras beigām.

LETA/Foto: EPA/LETA