foto: BNS
"Lietuvos rytas" panāk izlīdzinājumu Lietuvas čempionāta finālsērijā
Basketbols
2018. gada 11. jūnijs, 21:30

"Lietuvos rytas" panāk izlīdzinājumu Lietuvas čempionāta finālsērijā

Jauns.lv / LETA

"Lietuvos rytas" basketbolisti pirmdien savā laukumā ar rezultātu 82:73 (17:15, 22:18, 18:22, 25:18) uzvarēja šajā sezonā trešo vietu ULEB Eirolīgā izcīnījušo Kauņas "Žalgiris" komandu, panākot izlīdzinājumu Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijā.

Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts ir kļuvis neizšķirts 1-1. Principiālo pretinieku duelī sērijas trešā spēle ceturtdien notiks Kauņā.

Viļņas komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija grieķis Luks Mavrokefalidis, bet 19 punktus sameta Bens Medgens. Tikmēr "Žalgiris" rindās ar 17 punktiem izcēlās Brendons Deiviss, bet 15 punktus pievienoja Edgars Ulanovs.

Spēle līdz pēdējais ceturtdaļai bija ļoti līdzīga, bet tad "Lietuvos rytas" spēja veikt izrāvienu, beigās svinot gana drošu uzvaru.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē sestdien Viļņā "Žalgiris" uzvarēja ar 96:83.

Jau ziņots, ka svētdien cīņu par Lietuvas čempionāta bronzu ar uzvaru sāka Žaņa Peinera pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis", kas viesos ar rezultātu 83:69 uzvarēja Klaipēdas "Neptūnas" komandu, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Pirms tam pusfinālā "Lietkabelis" pārliecinoši ar 0-3 piekāpās "Žalgiris" vienībai, kamēr "Neptūnas" spraigā duelī ar 2-3 atzina "Lietuvos rytas" pārākumu.

Pērn par Lietuvas čempioni tika kronēta "Žalgiris", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Lietkabelis" vienību. Kauņas grands par Lietuvas čempionu pērn kļuva 20.reizi vēsturē.