Porziņģim pagalam neveiksmīga atgriešanās un antirekords Ouklendā
Porziņģis, kurš iepriekšējo spēli izlaida vēdera slimības dēļ, šajā mačā laukumā bija 25 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā realizēja tikai vienu no deviņiem divpunktu metieniem un aizmeta garām divus tālmetienus, kas ir viņa NBA karjeras antirekords.
Basketbols
2016. gada 17. marts, 08:38

Porziņģim pagalam neveiksmīga atgriešanās un antirekords Ouklendā

Jauns.lv

Talantīgais latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā realizēja tikai vienu no 11 metieniem no spēles, gūstot vien divus punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" piedzīvoja zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Knicks" ar 85:121 (19:31, 27:31, 18:35, 21:24) viesos piekāpās pērnās sezonas čempionei Goldensteitas "Warriors", kas izcīnīja savu 50.uzvaru pēc kārtas savā laukumā.

Porziņģis, kurš iepriekšējo spēli izlaida vēdera slimības dēļ, šajā mačā laukumā bija 25 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā realizēja tikai vienu no deviņiem divpunktu metieniem un aizmeta garām divus tālmetienus, kas ir viņa NBA karjeras antirekords.

Tāpat viņam septiņas atlēkušās bumbas, trīs piespēles, divas kļūdas, viens bloķēts metiens un divas piezīmes.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās bija Karmelo Entonijs, kurš guva 18 punktus, bet 15 punkti Ārona Aflalo kontā, kamēr ar 14 punktiem atzīmējās Lengstons Gelovejs.

Tikmēr mājiniekiem rezultatīvākais bija Stīvens Karijs, kurš iemeta astoņus no 13 tālmetieniem un guva 34 punktus. 19 punkti Kleja Tomsona kontā, bet 11 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles nopelnīja Dreimonds Grīns, kurš divas reizes bloķēja Porziņģa metienus.

Porziņģis savus pirmos un vienīgos punktus mačā guva pēc nospēlētām divām minūtēm, palīdzot panākt 4:0 "Knicks" komandas labā. Četras minūtes vēlāk jaunais talants tika nomainīts, bet pirmo ceturksni viesi zaudēja ar 19:31, turklāt lielāko daļu - 16 punktus - "Warriors" rindās sameta Karijs.

Otrajā ceturtdaļā mājinieki turpināja atrauties, bet Porziņģis četru minūšu laikā ar metieniem neizcēlās, kā dēļ pie rezultāta 25:44 tika nomainīts. Četras minūtes pirms puslaika beigām ņujorkiešiem nedaudz izdevās sadeldēt čempionu pārsvaru (39:52), bet pārtraukumā "Warriors" devās ar 16 punktu pārsvaru (62:46).

Otrā puslaika pirmajās minūtēs latvietis aizmeta garām tālmetienu, turklāt otro reizi ar bloķētu metienu viņu kavēja Grīns. Pēc divām minūtēm Porziņģis devās atpūsties uz rezervistu soliņa, bet mājinieki iekrāja jau 23 punktu pārsvaru (69:46). Liepājnieks laukumā atgriezās uz trešās ceturtdaļas pēdējām divām minūtēm, vēl pāris reizes raidot bumbu garām grozam, kamēr Karijs nepilnas minūtes laikā iemeta divus tālmetienus, panākot 97:46. Ceturtajā ceturtdaļā Porziņģis labi cīnījās zem groziem, taču "Knicks" neatrada būtiskus pretargumentus un cieta zaudējumu ar 85:121.

"Knicks" ar 28 uzvarām 69 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, 13 spēles līdz regulārā čempionāta beigām par sešu uzvaru tiesu atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas. Tikmēr "Warriors" ar tikai sešiem zaudējumiem 67 cīņās ir Rietumu konferences un visas līgas līdere.

Nākamo spēli Ņujorkas vienība aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Vašingtonas "Wizards".

Trešdien "Knicks" panāca vienošanos ar saspēles vadītāju Toniju Vrotenu, kurš gan šosezon komandas sastāvā netiks iekļauts, jo atgūstas no traumas. Vrotens NBA debitēja 2012./13.gada sezonā, pārstāvot Memfisas "Grizzlies", bet nākamajā sezonā pievienojās Filadelfijas "76ers". Aizvadītajās 145 spēlēs viņš vidēji vienā mačā guvis 11,1 punktu un atdevis 3,0 piespēles.

LETA/Foto: Vida Press