Girgensons turpina "sauso" sēriju, "Sabres" zaudē pagarinājumā. VIDEO
Girgensons nospēlēja 16 minūtes un 32 sekundes, tostarp vairāk kā četras minūtes skaitliskajā vairākumā. Pa vārtiem Zemgus nemeta, uzvarēja vienīgajā iemetienā un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības rādītāju.
Hokejs
2016. gada 17. marts, 09:14

Girgensons turpina "sauso" sēriju, "Sabres" zaudē pagarinājumā. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons otrdien devīto spēli pēc kārtas nespēja tikt pie rezultativitātes punktiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" savās mājās ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja Monreālas "Canadiens" vienībai.

Pēdējo reizi Girgensons ar rezultativitāti izcēlās 26.februārī, kad nopelnīja punktu par piespēli, savukārt pēdējos vārtus guva vēl mēnesi iepriekš 25.janvārī, nākamajās 19 spēlēs paliekot tukšā. Šoreiz nelīdzēja arī tas, ka Girgensons tika iekļauts pie diviem šosezon rezultatīvi spēlējošiem komandas biedriem - Džeka Aikela un Sema Reinhārta, jo neviens no trijotnes pie punktiem netika.

Latvijas hokejists nospēlēja 16 minūtes un 32 sekundes, tostarp vairāk kā četras minūtes skaitliskajā vairākumā. Pa vārtiem Girgensons nemeta, uzvarēja vienīgajā iemetienā un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības rādītāju.

"Sabres" pirmajā periodā pēc Zaka Bogosjana gūtajiem vārtiem skaitliskajā vairākumā izvirzījās vadībā, taču otrā perioda sākumā "Canadiens" aizsargs Gregs Paterins, gūstot savus pirmos vārtus NHL karjerā, atjaunoja neizšķirtu. Savukārt otrās trešdaļas izskaņā pieredzējušais Monreālas kluba krievu aizsargs Andrejs Markovs skaitliskajā vairākumā vadībā izvirzīja jau viesus.

Bufalo komanda tomēr spēja atspēlēties, piedevām skaitliskajā mazākumā, kad Markuss Folinjo astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 2:2. Trīs periodos uzvarētājs noskaidrots netika, taču pagarinājumā, spēlējot trīs pret trīs, veiksme uzsmaidīja "Canadiens" vīriem, kuriem uzvaru nodrošināja Pola Bairons precīzais metiens.

Cīņā netrūka asumu, jo abas komandas kopā nopelnīja 100 soda minūtes.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts "Canadiens" vārtsargs Bens Skrivenss, kurš atvairīja 41 no 43 "Sabres" metieniem, bet otrās zvaigznes tituls tika Paterinam.

Abām komandām šī bija otrā tikšanās sešu dienu laikā un arī pirmajā mačā, kas notika Monreālā ar 3:2 uzvarēja "Canadiens".

Girgensons šosezon 60 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -2. Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē guva 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

"Sabres" joprojām spēlē ļoti nestabili, jo martā astoņos aizvadītos mačos ir izcīnītas tikai trīs uzvaras. Turnīra tabulā Bufalo komanda ar 71 spēlē izcīnītiem 66 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, bet Austrumu konferencē atrodas 14.pozīcijā. Savukārt "Canadiens" ir tikuši pie 72 punktiem 71 spēlē, kas viņus ASustrumu konferencē ierindo tikai pozīciju augstāk par "Sabres".

Visas līgas līdere ar 105 punktiem ir Vašingtonas "Capitals", kas pagaidām kā vienīgā ir nodrošinājusi tiesības spēlēt Stenlija kausa izcīņā.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs piektdien, uzņemot Otavas "Senators" hokejistus, bet pēc tam dosies divu spēļu izbraukumā pie Toronto "Maple Leafs" un Karolīnas "Hurricanes".

Mača labākās epizodes - video: LETA/Foto: Vida Press