foto: Reuters/Scanpix/LETA
Šveices Federālā tiesa dod zaļu gaismu Peru izlases kapteiņa Gverrero spēlēšanai Pasaules kausa finālturnīrā
Peru izlases kapteinis Paolo Gverrero.
Futbols
2018. gada 31. maijs, 16:25

Šveices Federālā tiesa dod zaļu gaismu Peru izlases kapteiņa Gverrero spēlēšanai Pasaules kausa finālturnīrā

LETA

Šveices Federālā tiesa ceturtdien lēma, ka Peru izlases kapteinis Paolo Gverrero var spēlēt šī gada Pasaules kausa finālturnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka 34 gadus vecajam Gverrero kokaīna lietošanas dēļ pērn tika piešķirta viena gada diskvalifikācija tika, tomēr viņš saglabāja cerības piedalīties Pasaules kausā, turklāt futbolists tika iekļauts arī Peru valstsvienības paplašinātajā kandidātu sarakstā.

Tiesa, maija vidū Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) lēma, ka Gverrero diskvalifikācija jāatstāj spēkā, turklāt tā pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) pieprasījuma palielināta līdz 14 mēnešiem.

Gverrero pēdējā cerība bija Šveices Federālā tiesa, kurai pieder galavārds šajā lietā. Tā lēmusi, ka Peru kapteinis var spēlēt Pasaules kausa finālturnīrā.

Pirms tam atbalstu futbolistam pauda Starptautiskā Profesionālo futbolistu federācija (FIFPro), kā arī Francijas, Austrālijas un Dānijas izlašu kapteiņi, attiecīgi, Igo Loriss, Mailss Džedinaks un Simons Kjers.

Gverrero organismā aizliegtās vielas tika atrastas pēc pērn rudenī notikušās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles pret Argentīnu, kad tās uzrādīja kokaīna pēdas.

Spēlējot bez sava kapteiņa Gverrero, Peru valstsvienība Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra starpkontinentālajās pārspēlēs divu maču summā pieveica Jaunzēlandi un kā pēdējā sasniedza finālturnīru. Tajā šī izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Franciju, Austrāliju un Dāniju.

Ar 32 vārtiem 86 spēlēs uzbrucējs ir visu laiku Peru izlases rezultatīvākais futbolists, turklāt 2015.gadā viņš bija starp pretendentiem uz prestižo "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbas" balvu, kļūstot par pirmo šīs valsts futbolistu, kurš iekļauts šajā sarakstā.

Savas karjeras laikā Gverrero pārstāvējis Minhenes "Bayern", Hamburgas SV, bet jau vairākus gadus viņš spēlē Brazīlijā, līdz šim brīdim pārstāvot "Flamengo" klubu.

Peru Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Austrāliju, Dāniju un Franciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās