Iespējams, jau nākamajā KHL sezonā "Dinamo" tiksies ar "Krasnaja zvezda Kuņluņ"
Nākamgad KHL var parādīties Pekinas hokeja klubs "Krasnaja zvezda Kuņluņ".
Hokejs
2016. gada 17. marts, 15:36

Iespējams, jau nākamajā KHL sezonā "Dinamo" tiksies ar "Krasnaja zvezda Kuņluņ"

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Direktoru padomes priekšsēdētājs Genādijs Timčenko, Krievijas Hokeja federācijas (FHR) prezidents Vladislavs Tretjaks un Pekinas hokeja kluba ''Krasnaja zvezda Kuņluņ'' pārstāvji parakstījuši vienošanos par Ķīnas komandas dalību līgā nākamajā sezonā.

Protokols paredz, ka klubam līdz 30.aprīlim būs jāsniedz finansiālās garantijas, lai izpildītu visus nosacījums dalībai līgā.

Tāpat KHL un FHR pārbaudīs Pekinas kluba infrastruktūru, lai tas kļūtu par līgas dalībnieku. Galīgo lēmumu par Ķīnas vienības dalību līgā pieņems KHL Direktoru padome.

Sagaidāms, ka šis klubs spēlēs arēnā ar 18 000 skatītāju vietu, kur pašlaik mačus aizvada basketbola komanda. Finansējums būšot gan no Krievijas, gan Ķīnas puses.

Kā zināms, 2022.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvieta būs tieši Ķīnas galvaspilsēta Pekina. Līdz ar to Ķīnai ir tiesības piedalīties arī olimpiskajā hokeja turnīrā.

Šajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Bez Krievijas klubiem turnīrā piedalās arī pa komandai no Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas un Horvātijas.

LETA/Publcitātes foto