foto: Reuters/Scanpix/LETA
Olimpiskais čempions tramplīnlēkšanā ar slēpēm Tande ievietots slimnīcā ar retu slimību
Daniels Andre Tande vēl nezina, vai varēs startēt no jaunās sezonas sākuma.
Citi sporta veidi
2018. gada 31. maijs, 13:26

Olimpiskais čempions tramplīnlēkšanā ar slēpēm Tande ievietots slimnīcā ar retu slimību

LETA

Šī gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs komandu sacensībās tramplīnlēkšanā ar slēpēm par čempionu kļuvušais norvēģis Daniels Andre Tande nesen tika ievietots slimnīcā ar ļoti retu slimību.

Pašlaik 24 gadus vecajam sportistam tika konstatēts Stīvensa-Džonsona sindroms, kas, visticamāk, bija organisma reakcija pret medikamentiem. Šīs slimības rezultātā uz ādas parādās izsitumi, kā arī tiek ietekmēti iekšējie orgāni, kas dažos gadījumos var beigties arī letāli.

"Iespējas tikt pie Stīvensa-Džonsona sindroma ir mazākas nekā uzvarēt loterijā. Tieši tāda bija mana "veiksme"," atzina Tande. "Imūnisistēma uzbrūk pati savām šūnām, gļotādai skarot membrānas, acis un degunu. Mana mute bija viena liela brūce un es nespēju paēst."

Tande Pasaules kausa apritē ir kopš 2014.gada un līdz šim viņš individuālajās sacensībās guvis piecas uzvaras, šogad pirmo reizi kļūstot arī par olimpisko čempionu, to izdarot komandu sacensībās no lielā kalna.

Sportists iekļauts Norvēģijas izlases sastāvā arī dalībai nākamās sezonas sacensības, bet viņš vēl nav atsācis treniņus, lai gan pēc slimības jūtoties labāk.