Dāvis Bertāns iemet piecus punktus "Laboral Kutxa" zaudējumā Maskavas CSKA
Dāvis Bertāns šoreiz nospēlēja 12 minūtes un piecas sekundes, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu un vienu no diviem tālmetieniem.
Basketbols
2016. gada 17. marts, 22:59

Dāvis Bertāns iemet piecus punktus "Laboral Kutxa" zaudējumā Maskavas CSKA

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma spēlē, bet viņa pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas "Laboral Kutxa" ar 78:90 (14:20, 12:20, 30:28, 22:22) izbraukumā piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA.

Ja pirmajā puslaikā "Laboral Kutxa" komanda iemeta tikai 26 punktus, trešajā ceturtdaļā tā guva 30 punktus, tomēr joprojām CSKA zaudēja ar 12 punktiem. Kaut četras minūtes pirms pamatlaika beigām "Laboral Kutxa" vēl pietuvojās līdz 69:76, nopietni cīņā par uzvaru tai neizdevās iesaistīties.

Zīmīgi, ka pirmajā aplī "Laboral Kutxa" savā laukumā uzvarēja CSKA ar desmit punktu pārsvaru, līdz ar to, ja noslēgumā abām komandām būs vienāda uzvaru un zaudējumu attiecība, priekšā atradīsies Maskavas vienība.

Rezultatīvākais ceturtdienas spēlē uzvarētājiem ar 19 punktiem bija Nando de Kolo, realizējot septiņus no astoņiem metieniem no spēles, 18 punktus sameta Korijs Higinss, bet pa 17 punktiem guva Milošs Teodosičs un Andrejs Voroncevičs.

Savukārt "Laboral Kutxa" rindās 19 punktus sameta Ādams Hanga no Ungārijas.

Bertāns šoreiz nospēlēja 12 minūtes un piecas sekundes, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu un vienu no diviem tālmetieniem. Viņam tika arī divas atlēkušās bumbas un divas piezīmes, kas deva piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Laikā, kad Bertāns atradās laukumā, "Laboral Kutxa" ielaida par 16 punktiem vairāk, nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs mačā.

Šīs abas komandas spēlē F apakšgrupā, kurā ceturtdien tiks aizvadīti vēl divi mači - Spānijas grandu duelī Barselonas "Lassa" uzņems Madrides "Real", bet latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets" savā laukumā tiksies ar Krievijas vienību Maskavas apgabala "Himki", kas šonedēļ no amata atlaida Latvijā labi zināmo lietuvieti Rimu Kurtinaiti.

Savukārt piektdien latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris" spēkosies ar pagājušās sezonas turnīra vicečempioni Pireju "Olympiacos" no Grieķijas.

F apakšgrupas kopvērtējumā vienvadību ar astoņām uzvarām 11 spēlēs atguvusi CSKA komanda, kas tagad apsteidz septiņus panākumus guvušo "Laboral Kutxa" vienību. Sešas uzvaras ir pašreizējai turnīra čempionei "Real", kurai ar piecām uzvarām seko "Himki" un "Lassa". Pa četriem panākumiem guvušas "Brose Baskets" un "Olympiacos", bet "Žalgiris" izcīnījusi divas uzvaras, saglabājot vien teorētiskas izredzes uz nākamo posmu.

Tikmēr E apakšgrupā līderpozīcijā pēc desmit kārtām ar deviņām uzvarām ir Stambulas "Fenerbahce" basketbolisti, septiņas uzvaras ir Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" rēķinā, bet pie sešiem panākumiem tikušas Atēnu "Panathinaikos" un Belgradas "Crvena Zvezda Telekom".

Šajā grupā pirmais četrinieks ir stabili atrāvies no konkurentēm - piektā ar četrām uzvarām ir Stambulas "Anadolu Edes", ar trim panākumiem seko vēl viena Stambulas vienība "Darussafaka Dogus" un Malagas "Unicaja", bet divas uzvaras izcīnījusi Zagrebas "Cedevita".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

LETA/ Ekrānuzņēmums no gigantes.com