foto: Reuters/Scanpix/LETA
NHL finālsērija sākas ar līgas debitantes "Golden Knights" rezultatīvu uzvaru
Lasvegasas klubs jau savā debijas sezonā drošiem soļiem virzās pretī NHL čempiontitulam.
Hokejs
2018. gada 29. maijs, 09:33

NHL finālsērija sākas ar līgas debitantes "Golden Knights" rezultatīvu uzvaru

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālu pirmdien ar rezultatīvu uzvaru sāka Vegasas "Golden Knights" komanda.

Lielisku debijas sezonu aizvadošā "Golden Knights" finālsērijas pirmajā mačā ar 6:4 (2:2, 1:1, 3:1) savā laukumā pārspēja Vašingtonas "Capitals", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Vēl trešās trešdaļas ievadā "Capitals" vienība pēc Toma Vilsona precīzā metiena izvirzījās vadībā ar 4:3, tomēr pamatlaika turpinājumā "Golden Knights" guva trīs bezatbildes vārtus, nodrošinot uzvaru. Divus no šiem trim vārtiem iemeta čehs Tomāšs Noseks.

Vadība šajā spēlē mainījās piecas reizes.

"Golden Knights" ir ceļā uz to, lai kļūtu par pirmo NHL debitanti, kas tikusi pie Stenlija kausa.

"Sagaidu, ka mēs pretiniekiem dosim atbildi. Mēs varam uzlabot savu spēli, kas ir pats patīkamākais," pēc zaudējuma teica "Capitals" galvenais treneris Berijs Trocs. "Šī lielai daļai puišu ir pirmā pieredze Stenlija kausa finālā. Esmu pārliecināts, ka varam pāriet nākamajā līmenī."

Šīs sērijas otrais mačs notiks trešdien turpat Lasvegasā.

Pērn par Stenlija kausa ieguvējiem otro gadu pēc kārtas kļuva Pitsburgas "Penguins", finālā ar 4-2 pārspējot Nešvilas "Predators". Šogad viņiem Austrumu konferences pusfinālā kāju priekšā aizlika tieši "Capitals".