Čempionu līgas ceturtdaļfinālā spāņu grandu duelis - "Barcelona" un "Atletico"
"Barcelona" pret Madrides "Atletico" noteiki ir viens no interesantākajiem pāriem UEFA čempionu līgas ceturtdaļfinālā.
Futbols
2016. gada 18. marts, 15:15

Čempionu līgas ceturtdaļfinālā spāņu grandu duelis - "Barcelona" un "Atletico"

Jauns.lv

Pašreizējā UEFA Čempionu līgas trofejas glabātāja "Barcelona" no Spānijas šī turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar citu šīs valsts futbola klubu Madrides "Atletico", piektdien noskaidrojās izlozē.

"Barcelona" un "Atletico" UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā tikās 2014.gadā, kad Madrides klubs divu spēļu summā bija pārāks ar 2:1, turklāt pēc tam sasniedza arī turnīra finālu, kur gan piekāpās citai Spānijas galvaspilsētas vienībai "Real". Zīmīgi, ka pēdējo astoņu sezonu laikā "Atletico" bijis vienīgais klubs, kas atturējis Barselonas vienību no iekļūšanas UEFA Čempionu līgas pusfinālā.

Tikmēr "Atletico" ar kādu no Spānijas klubiem UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā sacentīsies jau trešo gadu pēc kārtas - pērn divu spēļu sumā ar 0:1 nācās piekāpties "Real" futbolistiem.

Citos pāros vēl viena no UEFA Čempionu līgas favorītēm Minhenes "Bayern" no Vācijas ceturtdaļfinālā tika ielozēta pret Portugāles klubu Lisabonas "Benfica", kamēr Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain" (PSG) tiksies ar Mančestras "City" no Anglijas, kas pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē sasniedzis šī turnīra labāko astotnieku.

"Bayern" un "Benfica" savā starpā nav spēkojušās kopš 1995.gada, bet četros no sešiem mačiem pie panākuma ticis Minhenes klubs.

Tikmēr PSG un "City" savstarpēji spēkojušās tikai vienu reizi - 2008./2009.gada sezonā, kad UEFA kausa apakšgrupu turnīrā abas vienības Mančestrā cīnījās neizšķirti 0:0. No pēdējām astoņām reizēm, kad Parīzes vienība sasniegusi ceturtdaļfinālu, tai tikai vienreiz izdevies iekļūt pusfinālā.

Savukārt UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēļu debitante "VfL Wolfsburg" no Vācijas ceturtdaļfinālā spēkosies ar Spānijas grandu Madrides "Real". Madrides klubs savā vēsturē Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ceturtdaļfinālu sasniedzis 42 reizes, kamēr Volfsburgas vienība to paveikusi pirmo reizi. Zīmīgi, ka abas vienības UEFA turnīros iepriekš savā starpā ne reizi nav tikušās.

Ceturtdaļfināla mači tiks izspēlēti 5.-6.aprīlī un 12.-13.aprīlī.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva "Barcelona", kas finālā ar 3:1 pieveica Itālijas klubu Turīnas "Juventus".

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pāri:

"VfL Wolfsburg" (Vācija) - Madrides "Real" (Spānija);

Minhenes "Bayern" (Vācija) - Lisabonas "Benfica" (Portugāle);

"Barcelona" (Spānija) - Madrides "Atletico" (Spānija);

Parīzes "Saint-Germain" (Francija) - Mančestras "City" (Anglija).

LETA/Foto: AFP/LETA