Basketbols
2018. gada 24. maijs, 23:19

Porziņģis sajūsmā par telefonsarunu ar komandas jauno treneri Fizdeilu

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien sociālajā vietnē "Twitter" pauda sajūsmu par telefonsarunu ar komandas jauno galveno treneri Deividu Fizdeilu.

Fizdeils pie "Knicks" stūres oficiāli stājās pirms nepilnām trim nedēļām. Pēc stāšanās amatā viņš solīja, ka šajā vasarā pat vairākas reizes grasās Latvijā apciemot vienības lielāko zvaigzni Porziņģi, bet par jaunā trenera un basketbolista komunikāciju nekas netika ziņots.

"Tikko bija lieliska telefonsaruna ar treneri Fizdeilu. Esmu sajūsmā! Uz priekšu!" tvītoja Porziņģis, liekot noprast, ka tā bijusi abu pirmā telefonsaruna.

Pašlaik 22 gadus vecais Porziņģis atkopjas no ceļgala krustenisko saišu plīsuma.

Fizdeils jau iepriekš nav slēpis, ka vēlas apciemot Porziņģa dzimto Liepājas pilsētu, lai iepazītu basketbolistu tuvāk un dzēstu jebkādu neveiklību, kas latvietim bijusi attiecībās ar "Knicks" klubu.

Kristaps Porziņģis jau staigā bez kruķiem

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis divas nedēļas pēc ceļgala operācijas sācis pārvietoties bez kruķu ...

gallery icon
10

Jaunais "Knicks" treneris gan konkrētus datumus, kad dosies uz Latviju, vēl nav ieplānojis, tomēr iepriekš norādīja, ka tas, visticamāk, būs pirms 21.jūnijā gaidāmā NBA drafta.

Pērn Porziņģis, būdams neapmierināts ar notiekošo klubā, neapmeklēja sezonas noslēguma tikšanos ar vadību, kas veicināja prezidenta Fila Džeksona atlaišanu, bet pēc šīs sezonas pēdējās spēles amatu zaudēja arī "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks, kura vietā tagad stājies Fizdeils. Neviens no kluba vadības iepriekš nebija viesojies Latvijā vai klātienē skatījies latvieša spēles pērn notikušajā Eiropas čempionātā.

Porziņģis, kurš aizvadīja vien nedaudz vairāk kā pusi sezonas jeb 48 spēles, bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem. Viņš bija arī otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā sakrājot 6,6 bumbas zem groziem. Tāpat viņš ar 2,4 bloķētājiem metieniem bija labākais komandā šajā rādītājā.

"Knicks" šajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Kristaps Porziņģis spēlē bumbu ar jaunajiem basketbolistiem

Svētdien 16. jūlijā, Olimpiskajā sporta centrā “Electrum” Rīgā jaunajiem basketbolistiem – 250 bērniem no visas Latvijas bija iespēja satikt pašmāju ...

gallery icon
211