foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Par KHL sezonas vērtīgāko hokejistu atzīts Gusevs
Ņikita Gusevs (centrā) aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā 54 spēlēs izcēlās ar 22 vārtiem un 40 rezultatīvām piespēlēm.
Hokejs
2018. gada 24. maijs, 00:11

Par KHL sezonas vērtīgāko hokejistu atzīts Gusevs

LETA

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju trešdien apbalvošanas ceremonijā Maskavā nosaukts Sanktpēterburgas SKA uzbrucējs Ņikita Gusevs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 25 gadus vecais Gusevs aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā 54 spēlēs izcēlās ar 22 vārtiem un 40 rezultatīvām piespēlēm, esot turnīra otrais rezultatīvākais hokejists un atpaliekot vien no sava komandas biedra Iļjas Kovaļčuka (31+32).

Tikmēr sezonas labākā vārtsarga balvu ieguva čehs Pavels Francouzs no Čeļabinskas "Traktor", kurš regulārajā čempionātā 35 mačos vidēji ielaida tikai 1,80 ripas un atvairīja 94,6% metienu.

Savukārt sezonas labākā aizsarga gods tika dānim Filipam Larsenam, kurš pārstāv Ufas "Salavat Julajev". Dānijas valstsvienības hokejists 54 regulārā čempionāta spēlēs atzīmējās ar 11 vārtiem un 27 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +10.

Par aizvadītās sezonas labāko treneri kļuva Gagarina kausa ieguvējas Kazaņas "Ak Bars" stūrmanis Zinetula Biļaļetdinovs, kamēr labākā debitanta balva tika Vitālijam Kravcovam ("Traktor"). Tikai 18 gadus vecais uzbrucējs regulārajā čempionātā 35 spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet iespaidīgāks sniegums tika demonstrēts Gagarina kausā - 16 mačos seši vārti un piecas piespēles.

Visbeidzot sezonas simboliskajā izlasē tika iekļauti Francouzs, aizsargi Ņikita Trjamkins (Jekaterinburgas "Avtomobilist") un Bogdans Kiseļevičs (Maskavas CSKA), kā arī uzbrucēji Dmitrijs Kagarļickis (Čerepovecas "Severstaļ"), Džastins Azevedo (Kazaņas "Ak Bars") un Gusevs.

Nākamā KHL sezona sāksies 1.septembrī, tajā startējot 25 klubiem.