foto: Sintija Zandersone/LETA
Par Žani Peineru interesējas ambiciozi klubi no Krievijas un Turcijas
Žanis Peiners Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Turciju.
Basketbols
2018. gada 22. maijs, 23:37

Par Žani Peineru interesējas ambiciozi klubi no Krievijas un Turcijas

LETA

Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Zeņit" un Turcijas augstākās līgas komanda Bandirmas "Banvit" izrāda interesi par Latvijas izlases basketbolistu Žani Peineru, vēsta portāls "Sportando.com".

Peiners šosezon pārstāv Lietuvas komandu Panevēžas "Liektabelis", kuras sastāvā viņš 35 spēlēs vidēji guvis 12,6 punktus, izcīnījis 3,1 atlēkušo bumbu un veicis 2,9 rezultatīvas piespēles.

Savukārt ULEB Eirokausā, kur "Lietkabelis" neiekļuva labāko 16 komandu pulkā, rēzeknietis vidēji spēlē guva 12,8 punktus, izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu un veica 2,6 rezultatīvas piespēles.

"Zeņit" šajā sezonā apstājās ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālā, bet VTB Vienotajā līgā regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu un ar Saratovas "Avtodor" cīnīsies par vietu finālčetrinieka turnīrā.

Savukārt "Banvit" nepārvarēja FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfināla barjeru, bet Turcijas līgas regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu un pret Stambulas "Bešiktaš Sompo Japan" spēkosies par vietu pusfinālā.

Pašlaik 27 gadus vecais Peiners "Lietkabelis" komandai pievienojās jūlijā, nedēļu pēc tam, kad par Panevēžas vienības galveno treneri kļuva Artūrs Štālbergs. Decembrī Štālbergs tika atbrīvots no amata, viņa vietā stājoties Latvijā labi zināmajam lietuviešu speciālistam Ramūnam Butautam.

Iepriekšējā sezonā viņš pārstāvēja Saloniku PAOK komandu, bet pirms došanās uz Grieķiju Peiners divas sezonas pārstāvēja Latvijas klubu "Ventspili". Tāpat viņš karjeras laikā spēlējis Ukrainas klubā "Mykolaiv" un pašmāju vienībā "Latvijas Universitāte".