foto: AP/Scanpix/LETA
Šogad "Latvijas Dzelzceļa kausā" spēlēs arī Šveices komanda "Davos"
Šogad "Latvijas Dzelzceļa kausā" spēlēs arī Šveices augstākās līgas komanda "Davos"
Hokejs
2018. gada 22. maijs, 16:11

Šogad "Latvijas Dzelzceļa kausā" spēlēs arī Šveices komanda "Davos"

LETA

Augusta beigās tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa kausā" bez Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām spēlēs arī Šveices augstākās līgas komanda "Davos", vēsta Rīgas "Dinamo".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Latvijas Dzelzceļa kauss", kas komandām ir noslēdzošā pārbaude pirms KHL sezonas, šogad "Arēnā Rīga" norisināsies no 21. līdz 26.augustam.

Turnīrā piedalīsies Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", aizvadītās sezonas KHL čempione Kazaņas "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Davos". Visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, katra nospēlējot četrus mačus.

Pirms tam Rīgas komanda no 5. līdz 11.augustam piedalīsies Ņižņijnovgorodā plānotajā "Gubernatora kausā". Tajā rīdzinieki tiksies ar Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo", Minskas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Jekaterinburgas "Avtomoblist", kā arī ar Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak".

2018./2019.gada KHL sezona sāksies 1.septembrī, tādēļ Rīgas "Dinamo" komanda gatavošanos jaunajai sezonai sāks jūlijā, vispirms veicot medicīniskās pārbaudes, kā arī trenējoties Piņķos, bet pēc tam aizvadīs treniņnometni Liepājas Olimpiskajā centrā.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra". Plānots, ka vienības aizvadīs pa 62 mačiem.