foto: Evija Trifanova/LETA
FOTOREPORTĀŽA: Rīgā skrēja tūkstoši. Atskats uz "Lattelecom" Rīgas maratonu
"Lattelecom" Rīgas maratona dalībnieki 6km distancē.
Citi sporta veidi
2018. gada 20. maijs, 17:37

FOTOREPORTĀŽA: Rīgā skrēja tūkstoši. Atskats uz "Lattelecom" Rīgas maratonu

Jauns.lv / LETA

Šajā nedēļas nogalē aizvadīts ikgadējais "Lattelecom" Rīgas maratons, kurā uzvaru vīriešu konkurencē ar jaunu sacensību rekordu guva Cedats Ajana no Etiopijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgā skrien cilvēku tūkstoši

"Lattelecom" Rīgas maratonā šogad pulcējās rekordliels dalībnieku skaits - aptuveni 37 500 skrējēju no 78 pasaules valstīm. Tas ir dalībnieku ...

gallery icon
176

Ajana finišu sasniedza pēc divām stundām un 11 minūtēm, kas ir jauns sacensību rekords, kamēr par 13 sekundēm atpalika Silass To no Kenijas.

"Lattelecom" Rīgas maratonā šogad pulcējās rekordliels dalībnieku skaitus- aptuveni 37 500 skrējēju no 78 pasaules valstīm. Tas ir dalībnieku skaita rekords - pērn maratonā piedalījās vairāk nekā 33 00 sportistu no 70 valstīm.

42,195 kilometru distancē svētdien piedalījās vairāk nekā 2000 dalībnieku, savukārt pusmaratona distanci - aptuveni 7000 cilvēku.

Arī balvu fonds šī gada maratonā ir lielākais tā pastāvēšanas vēsturē - 75 000 eiro, no kuriem 50 000 eiro sadalīja maratona distancēs pirmajā pieciniekā finišējušie.

Viens no centrālajiem šī maratona notikumiem bija Latvijas titulētākās garo distanču skrējējas Jeļenas Prokopčukas atgriešanās sacensību apritē.

Prokopčukai šis bija pirmais starts kopš 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pērn septembrī viņa kļuva par māmiņu savam otrajam dēlam, bet tagad 41 gadu vecā gargabalniece nolēmusi atgriezties trasē un pieckārtējā šo sacensību uzvarētāja "Lattelecom" pusmaratonā šoreiz izcīnīja ceturto vietu.