foto: ekrānuzņēmums no video
"Mani dārgie hokeja draugi, laiks skrien diezgan ātri..." - Kirovs Lipmans svinīgi saņēmis IIHF balvu par hokeja attīstību
Hokejs
2018. gada 20. maijs, 15:40

"Mani dārgie hokeja draugi, laiks skrien diezgan ātri..." - Kirovs Lipmans svinīgi saņēmis IIHF balvu par hokeja attīstību

LETA

Bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans svētdien svinīgi saņēmis Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Pola Loika vārdā nosauktu balvu par savu ieguldījumu sporta veida attīstībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Balva Lipmanam tika pasniegta svinīgā pasākumā, kurā tika iekļauti arī nākamie IIHF Slavas zāles biedri, tostarp hokejisti zviedrs Daniels Alfredsons, amerikānis Kriss Čelioss, kanādietis Robs Bleiks un soms Jere Lehtinens.

"Mani dārgie hokeja draugi, laiks skrien diezgan ātri. Šķita, ka vēl tikai vakar mazajā Latvijā organizējām pasaules čempionātu hokejā. Jūs mani atbalstījāt, un tas bija brīnišķīgs brīdis manā un Latvijas hokeja dzīvē," savā runā teica Lipmans. "Paldies visai pasaules hokeja ģimenei un draugiem par šo mirkli."

Pola Loika vārdā nosauktā balva tiek pasniegta par ieguldījumu hokeja attīstībā, kā arī par ieguldījumu IIHF organizācijā un starptautiskajā hokejā kopumā.

Zīmīgi, ka 2003.gadā šo balvu saņēma Latvijā dzimušais Visvaldis Georgs Nagobads, kurš gan pēckara gados ar vecākiem emigrēja uz ASV, kur ilgus gadus bija šīs valsts valstsvienības ārsts.

IIHF uzsver, ka tieši Lipmana vadībā Latvijas valstsvienība deviņdesmitajos gados sasniedza pasaules čempionāta elites divīziju, kā arī komanda četras reizes piedalījusies olimpiskajās spēlēs.

Savukārt 2016.gada rudenī LHF kongresā daudziem par pārsteigumu par jauno organizācijas prezidentu kļuva Aigars Kalvītis, šajā amatā nomainot Lipmanu.

Lipmans LHF prezidenta amatu ieņēma kopš 1998.gada, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995.gadā.

Pēc aktīvas Lipmana darbības Rīgā 2006.gadā risinājās pasaules čempionāts. Pēc tam Latvija vairākkārt kandidēja uz šī turnīra atkārtotu rīkošanu, līdz šīs tiesības duetā ar Baltkrieviju tika iegūtas 2021.gada meistarsacīkstēm.

Iepriekš Lipmans nenoliedza, ka viņam ar IIHF prezidentu Renē Fāzelu ir labas attiecības.

No Latvijas IIHF Slavas zālē ir iekļauti divi bijušie hokejisti - Helmuts Balderis (1998.gadā) un Artūrs Irbe (2010.gadā).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās