foto: LETA
"Es hokeju vairs nespēlēšu..." - veselības likstās nonākušais Marians Hosa paziņo par karjeras beigām
2006. gads. Slovākijas izlases spēlētājs Marians (Marian Hossa, nr.81,balts) cīnās par ripu Baltkrievijas izlases spēlētāju ielenkumā daudzfunkcionālajā hallē "Arēna Rīga" pasaules hokeja čempionāta C apakšgrupas spēlē, kurā tiekas Baltkrievijas un Slovākijas izlases.
Hokejs
2018. gada 20. maijs, 14:21

"Es hokeju vairs nespēlēšu..." - veselības likstās nonākušais Marians Hosa paziņo par karjeras beigām

LETA

Veselības problēmās nonākušais Slovākijas hokeja uzbrucējs Marians Hosa paziņojis par karjeras beigām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 39 gadus vecais Hosa šosezon neaizvadīja nevienu spēli progresējošas ādas slimības un medikamentu blakusparādību dēļ, kā rezultātā viņš nevar valkāt hokeja ekipējumu.

"Es hokeju vairs nespēlēšu," intervijā dzimtenes laikrakstam "Novy Čas" sacīja Hosa.

Hosam vēl uz nākamajiem trim gadiem ir spēkā līgums ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Čikāgas "Blackhawks", un viņš jau ir runājis ar kluba vadību, ka varētu strādāt tā struktūrā.

Slovākijas hokejists ir trīskārtējs Stenlija kausa čempions, prestižo trofeju iegūstot 2010., 2013. un 2015.gadā.

NHL regulārajā čempionātā Hosa karjeras laikā aizvadījis 1309 spēles, kuru laikā iemetis 525 vārtus un veicis 609 rezultatīvas piespēles. Savukārt 205 izslēgšanas turnīra mačos viņš atzīmējies ar 52 vārtiem un 97 rezultatīvām piespēlēm.

Savas NHL karjeras laikā Hosa pārstāvējis Otavas "Senators", Atlantas "Trashers", Pitsburgas "Penguins", Detroitas "Red Wings" un "Blackhawks" komandas.