foto: Edijs Pālens/LETA
Vaņina pārstāvētā "Zurich" Šveices čempionāta pēdējā kārtā nodrošina ceturto vietu
Vaņins šajā spēlē atradās rezervē.
Futbols
2018. gada 19. maijs, 23:47

Vaņina pārstāvētā "Zurich" Šveices čempionāta pēdējā kārtā nodrošina ceturto vietu

LETA

Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Zurich" vienība sestdien Šveices čempionāta pēdējās kārtas spēlēs nodrošināja ceturto vietu kopvērtējumā un ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju.

"Zurich" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Lugano" vienību.

Vaņins šajā spēlē atradās rezervē, kamēr Cīrihes komandas vārtus sargāja šveicietis Jains Brehers.

Vaņins zaudējis "Zurich" pamatvārtsarga vietu, jo nav bijis laukumā kopš 18.februāra. Nākamās 14 spēles Šveices augstākajā līgā un vienu kausa izcīņā viņš atradās uz rezervistu soliņa.

Par Šveices čempioni tika kronēta Bernes "Young Boys" komanda, kas 36 spēlēs iekrāja 84 punktus. Otrā ar 69 punktiem bija "Basel", trešo vietu ar 54 punktiem ieņēma "Luzern", bet ceturtā ar 49 punktiem bija "Zurich".

Pirmo divu vietu ieguvējas nākamajā sezonā cīnīsies UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet trešo un ceturto pozīciju izcīnījušās vienības piedalīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas kārtās.

Vaņins kopš 2006.gadā pārstāvēja Šveices klubu "Sion", kurā ilgus gadus bija pamatvārtsargs, taču aizpērn vasarā viņš pievienojās "Zurich" vienībai, kas bija izkritusi uz valsts otro līgu. Pagājušajā sezonā viņš droši palīdzēja tai atgriezties spēcīgākajā čempionātā.

"Zurich" klubs, kas dibināts 1896.gadā, par Šveices čempionu kļuvis 12 reizes, tomēr iepriekšējo reizi tas notika 2009.gadā, kamēr par Šveices kausa ieguvēju tas kļuva vēl pērn.

Lai arī vēl 2015.gadā "Zurich" komanda augstākajā līgā izcīnīja bronzas medaļas, jau gadu vēlāk tā palika pēdējā starp desmit vienībām un bija spiesta atstāt stiprāko sabiedrību.

Pašlaik 38 gadus vecais Vaņins arī pagājušajā sezonā bija ļoti stabils "Zurich" pamatvārtsargs, aizpērn ar Cīrihes komandu parakstot trīs gadu līgumu.

Vaņins karjeras laikā piecas reizes atzīts par Latvijas labāko futbolistu, pie šī apbalvojuma tiekot arī iepriekšējos trīs gadus.