Porziņģa 20 punkti neglābj komandu no drausmīgas trešās ceturtdaļas un zaudējuma
Porziņģa 20 punkti neglābj "Knicks" no drausmīgas trešās ceturtdaļas un zaudējuma pret "Wizards".
Basketbols
2016. gada 20. marts, 09:04

Porziņģa 20 punkti neglābj komandu no drausmīgas trešās ceturtdaļas un zaudējuma

Jauns.lv

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis sestdien guva 16 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda, aizvadot drausmīgu trešo ceturtdaļu, piedzīvoja kārtējo zaudējumu.

Aizvadītajā cīņā "Knicks" izbraukumā ar 89:99 (29:20, 24:23, 13:33, 23:23) piekāpās Vašingtonas "Wizards" basketbolistiem.

Spēles pirmo puslaiku daudz pārliecinošāk aizvadīja "Knicks", kas pēc tā bija priekšā ar desmit punktiem, bet trešajā ceturtdaļā "Wizards" iemeta par 20 punktiem vairāk un turpinājumā vairs pārsvaru neizlaida.

Porziņģis laukumā pavadīja 36 minūtes un 38 sekundes, realizējot piecus no 11 izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat Porziņģa kontā bija septiņas atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni, divas rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes un piecas kļūdas.

Šī Porziņģim bija 13.spēle NBA karjerā, kurā viņš guvis vismaz 20 punktus. Latvietis pēc astoņu maču pārtraukuma spēja sasniegt 50% metienu precizitāti, bet augstāk par 50% viņš nav ticis jau 13 dueļos pēc kārtas Piecas kļūdas mačā Porziņģis pieļāvis sesto reizi karjerā, bet pirmās trīs reizes bija pirmajos piecos mačos.

Laikā kamēr "Knicks" komandas galvenā trenera pienākumu izpildītājs ir Kurts Rembiss, Porziņģis joprojām nav spējis tikt pie "double-double".

"Knicks" komandā 20 punktus iemeta arī Karmelo Entonijs, kurš ar latvieti dalīja rezultatīvākā spēlētāja godu.

Savukārt "Wizards" sastāvā ar 24 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džons Vols, kuram gan pārtrūka divu maču sērija ar "triple-double", jo šoreiz viņš tika vien pie divām atlēkušajām bumbām. Tikmēr 17 punktus pievienoja Markīfs Monfiss.

Šī abām komandām bija trešā savstarpējā spēle šosezon un līdz šim uzvaras bija dalītas uz pusēm, turklāt latvietis otro reizi spēja iemest tieši 20 punktus.

Uzsākot "Knicks" noslēdzošo maču sešu spēļu izbraukuma sērijā, pirmajās četrās minūtēs Porziņģis realizēja divus pustālos metienus un pēc otrā no tām "Knicks" ieguva vadību ar 10:4. Tomēr tāpat šajā laikā Monfiss divreiz uzbrukuma laikā apbruņoja latvieti. Ceturtdaļas vidū Porziņģis arī ietrieca bumbu grozā no augšas, bet pirmās spēles 12 minūtes viesi noslēdza ar 29:20. Tiesa, Porziņģa 50% metienu precizitāte bija sliktākā komandā.

Otrās ceturtdaļas ievadā Porziņģis izsita pretiniekam bumbu, bloķēja metienu, kā arī guva divus punktus ātrajā uzbrukumā, nedaudz uzlabojot savus statistikas rādītājus. Kaut Porziņģis nospēlēja visu otro ceturtdaļu, izņemot noslēdzošo pusotru sekundi, turpinājumā viņš pie bumbas tika reti, iemetot vēl tikai divus punktus ar soda metieniem. "Knicks" pret ļoti neveiksmīgu sniegumu rādošo "Wizards" vienību ieguva arī 18 punktu pārsvaru, tomēr pēc puslaika viesi bija priekšā vien ar desmit punktiem - 53:43. Savukārt Porziņģis bez desmit punktiem bija savācis arī piecas atlēkušās bumbas, kas deva cerību, ka latvietis pēc ilga pārtraukuma varētu tikt pie "double-double".

Tiesa, trešajā ceturtdaļā spēles liktenis kardināli mainījās. Pirmos deviņus punktus guva "Wizards", samazinot deficītu līdz vienam punktam, bet klusuma periodu ar "alley-oop" raidījumu pēc Robina Lopesa piespēles pārtrauca tieši Porziņģis, turklāt drīz vien viņš arī realizēja divus soda metienus. Tomēr "Wizards" spēja pārņemt vadību ar 61:60, turklāt šajā brīdī jau deviņus punktus ceturtdaļā bija sametis polis Marcins Gortats. Pēc tam mājinieki spēja iemest arī nākamos astoņus punktus un tobrīd ceturtdaļas rezultāts bija 25:7.

Pēc trešās ceturtdaļas "Knicks" jau bija iedzinējos ar 66:76, turklāt latvietis tās otro pusi bija pavadījis uz rezervistu soliņa.

Izšķirošās ceturtdaļas vidusdaļā Porziņģis pusminūtes laikā realizēja divus tālmetienus, samazinot "Knicks" deficītu līdz 80:85, bet latvieša kopējais punkti skaits sasniedza 20. Tiesa, atlikušajā mača daļā viņš izdarīja vairs tikai divus metienus, kas abi bija neprecīzi

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Oto Portera tālmetiena "Wizards" pārsvars atkal bija lielāks par desmit punktiem, bet pēdējās minūtes ievadā viņš realizēja vēl vienu trīspunktu raidījumu un cīņas uzvarētājs bija izšķirts.

"Knicks" ar 28 panākumiem 40 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Wizards" vienība ar 34 uzvarām 69 cīņās ir konferences desmitajā pozīcijā, tomēr saglabā ļoti labas cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

"Knicks" komanda noslēgusi garāko izbraukuma sēriju pēdējos gados un svētdien jau savā laukumā uzņems Sakramento "Kings", bet pēc tam gaidāmas divas spēles divu dienu laikā ar Čikāgas "Bulls", kas arī turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā - pa reizei izbraukumā un savā laukumā. Šo tuvāko spēļu laikā "Knicks" varētu oficiāli zaudēt izredzes uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

LETA/Foto: Reuters