foto: Juris Rozenbergs
Drīzumā atklās Daugavas stadiona jaunās tribīnes; kopējās izmaksas pārsniedz 62 miljonus eiro
"Daugavas" stadiona pirmās sacensības būs "Rīgas kausi 2018" vieglatlētikā.
Citi sporta veidi
2018. gada 21. maijs, 06:22

Drīzumā atklās Daugavas stadiona jaunās tribīnes; kopējās izmaksas pārsniedz 62 miljonus eiro

Kas Jauns Avīze

28. maijā svinīgi atklās "Daugavas" stadiona rekonstruētās rietumu tribīnes un jaunās tribīnes.

"Daugavas" stadionā tiek iemūrēta vēsturiskā kapsula

gallery icon
50

Stadionā tagad būs 10 461 sēdvieta tribīnēs, kas ļaus vairāk skatītājiem klātienē vērot Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkus, kas norisināsies jūlijā.

Sacentīsies vieglatlēti un futbolisti

Ar 29. maijā notiekošajām starptautiskajām sacensībām vieglatlētikā "Rīgas kausi 2018" tiks atklāta jaunā stadiona sporta infrastruktūra, bet 2. jūnijā un 9. jūnijā Latvijas futbola izlase aizvadīs pārbaudes spēles pret Igauniju un Azerbaidžānu.

Jauno tribīņu virs zemes paceltā konstrukcija ļaus apmeklētājiem brīvi pārvietoties zem tām, atvieglojot kultūras un sporta pasākumu norisi. Vairāki tūkstoši deju svētku dalībnieku varēs operatīvi gan uziet, gan noiet no centrālā laukuma.
Pirmo reizi stadiona vēsturē ir izbūvēts lifts, lai atvieglotu pārvietošanās iespējas cilvēkiem ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiem.

Paziņo Daugavas stadiona teritorijas metu konkusa rezultātus

gallery icon
26

Modernas iekštelpas

Rietumu tribīnes pārbūves ietvaros ir pilnībā rekonstruētas iekštelpas vairāk nekā 5000 kvadrātmetru platībā, iekļaujot treniņzāles, deju zāles, trenažieru zāli, fizioterapijas un medicīnas kabinetus, dopinga kontroles telpas, konferenču un izstāžu zāles, rekreācijas zonu, VIP telpas un mediju centru.
Iekštelpu funkcionalitāte spēs nodrošināt atbilstošus treniņprocesus un starptautisku sacensību norises iespējas vieglatlētiem, futbolistiem un citu sporta veidu pārstāvjiem, ļaus rīkot dažādus kultūras pasākumus.

Stadiona sporta infrastruktūra atbildīs Eiropas Futbola asociāciju savienības jeb UEFA ceturtajai stadionu kategorijai, lai šeit varētu notikt Eiropas līgas un Eiropas čempionāta sacensības futbolā, kā arī Starptautiskās vieglatlētikas federācijas otrajai stadionu kategorijai, kas ir atbilstoša starptautisku sacensību norisei vieglatlētikā.

Pārbūvē arī tuvējās ielas

Rekonstrukcijas ietvaros tiek pārbūvēta arī stadionam pieguļošo ielu infrastruktūra. Pašlaik rit Ata, Vagonu un Augšielas pārbūve, tuvākajā laikā sāksies darbs pie Augusta Deglava satiksmes pārvada.

Dienvidu un ziemeļu tribīņu būvniecība un rietumu tribīnes rekonstrukcija ir tikai pirmais posms no stadiona vērienīgās rekonstrukcijas. Nākamie posmi līdz 2022. gadam paredz pilnībā pārbūvēt un attīstīt stadiona sporta infrastruktūru, izveidojot to par mūsdienīgu un multifunkcionālu kultūras un sporta kvartālu.

Attīstības risinājumi iekļauj vieglatlētikas manēžu ar 500 skatītāju vietām un vieglatlētikas treniņu laukumu, multifunkcionālo halli ar 4000 sēdvietām basketbolam, florbolam, handbolam, telpu futbolam, volejbolam un frisbijam, ledus halli hokejam un daiļslidošanai, dabīgās zāles futbola laukuma rekonstrukciju, centrālā pulcēšanās laukuma izbūvi ar labiekārtotu sporta laukumu zonu.

Vairāk nekā 62 miljoni eiro

Teritorijas labiekārtošana ietvers aktīvās atpūtas zonas izveidi ar āra trenažieriem, vingrošanas un bērnu rotaļu laukumiem, "Park&Ride" stāvparka izbūvi. Stadiona teritorijā ir plānota privāto investīciju objektu attīstība, paredzot telpas sportistu viesnīcai, mazumtirdzniecībai, birojiem un cīņas sporta veidiem – boksam, taekvondo un džudo.

Latvijas simtgadei veltīto projektu "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkārtnē" īsteno "Daugavas" stadions sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu. Projektu finansē no Eiropas reģionālā attīstības fonda, valsts, pašvaldības un privātajiem līdzekļiem, kopumā summai pārsniedzot 62 miljonus eiro.