Girgensona "Sabres" sliktā spēlē zaudē NHL visvājākajiem
Zemgus pie pretinieku vārtiem.
Hokejs
2016. gada 20. marts, 11:31

Girgensona "Sabres" sliktā spēlē zaudē NHL visvājākajiem

Jauns.lv

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) piekāpās turnīra vājākajai vienībai Toronto "Maple Leafs".

Lai gan tieši "Sabres" hokejisti atklāja šī dueļa rezultātu, kad piektajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Braiens Džionta, turpinājums Bufalo vienībai bija ļoti vājš. Vispirms otrajā trešdaļā Viljams Nīlanders. Savukārt pēc tam trešajā periodā Toronto guva vēl trīs bezatbildes vārtus, gūstot gana drošu uzvaru.

Girgensons šajā mačā laukumā 14 minūtes un 14 sekundes, izpildot divu metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvieša rēķinā divi spēka paņēmieni un negatīvs lietderības koeficients -1.

Latviešu uzbrucējs ar vārtiem nav izcēlies jau kopš 25.janvāra jeb 21 mačā pēc kārtas, bet piektdien pret Otavas "Senators" ar rezultatīvu piespēli viņam izdevās pārtraukt savu "sauso" sēriju, jo ar rezultativitāti Girgensons nebija izcēlies kopš 26.februāra.

Girgensons šosezon 62 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -3. Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē guva 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

"Sabres" joprojām spēlē ļoti nestabili, jo martā desmit aizvadītos mačos ir izcīnītas četras uzvaras. Turnīra tabulā Bufalo komanda ar 73 spēlēs izcīnītiem 68 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, bet Austrumu konferencē atrodas 14.pozīcijā. Tikmēr "Maple Leafs" 71 mačā tikuši pie 61 punkta, kas liek ieņemt pēdējo - astoto - pozīciju Atlantijas okeāna divīzijā, kā arī šī vienība ir vājākā visā līgā.

Visas līgas līdere ar 107 punktiem ir Vašingtonas "Capitals", kas jau nodrošinājusi tiesības spēlēt Stenlija kausa izcīņā.

Nākamo maču "Sabres" hokejisti aizvadīs otrdien viesos pret Karolīnas "Hurricanes".

LETA/Foto: Reuters