foto: Publicitātes foto
Ar vērienīgu šovu atklāta "Ghetto Games" desmitā sezona
Arī šosezon ar milzu nepacietību tiek gaidītas "Kings of Air" sacensības.
Citi sporta veidi
2018. gada 13. maijs, 10:09

Ar vērienīgu šovu atklāta "Ghetto Games" desmitā sezona

Jauns.lv

Svētdien, 13.maijā pl.19.00 Grīziņkalna sporta kompleksā norisināsies Latvijā lielākās jauniešu ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" desmitās sezonas atklāšana. Apmeklētājus priecēs iespaidīgs desmitgades šovs un Latvijā populāri mākslinieki, portālu Jauns.lv informēja rīkotāji.

Atskatu uz atklāšanu skaties šeit:

Ko "Ghetto Games" sola šosezon?

Kā viens no sezonas spilgtākajiem notikumiem jau ierasti kļuvis pasaulē vērienīgākais slam-dunk šovs “Kings of Air”, kas šogad norisināsies 10. jūlijā Grīziņkalnā. Visiem apmeklētājiem būs iespējams redzēt tā saucamo “lidojošo basketbolistu” šovu, kas būs interesanti arī tiem, kuriem basketbols nav iecienītākais no sporta veidiem. Pērn slam-dunk konkursu apmeklēja vairāk nekā 3000 skatītāju.

Asu izjūtu cienītāji tiek Grīziņaklnā laipni gaidīti 11. jūnijā un 13. augustā uz starptautiskajām pankrationa sacensībām “Ghetto Fight”. Tradicionāli,“Ghetto Fight” dalībnieku vadībā pirms sacensībām tiks rīkotas pašaizsardzības meistarklases sievietēm. 16. jūnijā norisināsies vēl viens vērienīgs notikums, kas jau pērn Jūrmalas pilsētas kūrorta svētkos ieguva plašu rezonansi – starptautiskās ielu deju sacensības “Ghetto Dance Hardcore Battle”.

No 27. līdz 29.jūlijam septīto reizi norisināsies "GGFEST" Ventspilī, kura ietvaros trīs dienu garumā skatītājus sagaida augsta mēroga BMX freestyle sportistu sniegums, kā arī agresīvo skrituļslidotāju un street bike frīstaila motciklu šovs, kā arī daudzas citas aktivitātes visai ģimenei. Kā festivāla kulminācija būs FIBA Pasaules tūres kvalifikācijas posma sacensības 3x3 basketbolā “Ghetto Basket Ventspils Challenger”. Kā zināms, 2020. gadā Tokijas olimpisko spēļu programmā pirmo reizi tiks iekļauts arī šis sporta veids.

“Desmit gadu atpakaļ, kad es stāvēju Grīziņkalnā ar basketbola bumbu rokās un tikko biju sācis īstenot savu sapni – radīt vietu, kur jaunieši var sevi parādīt sporta laukumā, man pat prātā neienāca, ka Latvijas simtgades laikā 3 pret 3 basketbols iekļūs olimpisko spēļu programmā, un ka Grīziņkalnā izaugušie "Ghetto Games" sportisti reiz kļūs par Latvijas Olimpiskās vienības dalībniekiem. Es ticu, ka "Ghetto Games" turpinās nest Latvijas vārdu pasaulē”, stāsta organizācijas līderis Raimonds Elbakjans, īpaši uzsverot, ka "Ghetto Games" arī turpmāk paliks tikpat pieejams kā līdz šim ikvienam dalībniekiem, kurš vēlēsies sevi attīstīt.

"Ghetto Games" šogad arī norisināsies tādās Latvijas pilsētās kā Ventspilī, Krāslavā, Cēsīs, Daugavpilī, Ogrē, Alūksnē, Kuldīgā, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā un Smiltenē. Ieeja Ghetto Games pasākumos ir bez maksas un dalība bērniem un jauniešiem "Ghetto Games" pasākumos, kā līdz šim, paliks bez maksas. Vairāk informācijas Ghetto.lv un sociālajos tīklos – "Facebook" un "Instagram".