Arī Lauris Dārziņš šogad nespēlēs pasaules čempionātā
Arī viens no potenciālajiem Latvijas izlases uzbrukuma līderiem Lauris Dārziņš šogad nepalīdzēs izlasei pasaules čempionātā.
Hokejs
2016. gada 22. marts, 15:16

Arī Lauris Dārziņš šogad nespēlēs pasaules čempionātā

Jauns.lv

Nesenā ģimenes pieauguma dēļ viens no ilggadējiem izlases līderiem Lauris Dārziņš šogad nekandidēs uz vietu Latvijas valstsvienībā dalībai pasaules čempionātā, sarunā ar aģentūru LETA izteicās hokejists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase pirmdien jaunā galvenā trenera Leonīda Beresņeva vadībā aizvadīja pirmo treniņu pirms pasaules čempionāta, un tajā lielākās neskaidrības raisījās par situāciju ar Dārziņu - Berseņevs izteicās, ka uzbrucējam ir veselības problēmas.

Dārziņš otrdien pauda, ka izlasē šajā pavasarī nespēlēs, bet uzsvēra, ka tam iemesls ir nesenais ģimenes pieaugums.

"Sakarā ar neseno ģimenes pieaugumu šogad uz vietu izlases sastāvā nekandidēšu," atklāja hokejists, aicinot nemeklēt intrigas. "Gods un vēlme pārstāvēt izlasi man vienmēr ir bijis augstāks par iemesliem to nedarīt."

Dārziņa ģimene pieaugumu sagaidīja pagājušā gada decembrī, kad viņa sievai Leldei piedzima meita Hanna.

Kā ziņots, portāls "la.lv" pirmdien vēstīja, ka Dārziņš izlasē varētu nespēlēt "personīgu konfliktu dēļ". Portāls apgalvoja, ka pieredzējušais uzbrucējs pēc grūtās sezonas ir sarūgtināts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" lēmumu lauzt ar viņu līgumu un ka jaunais līgums viņam piedāvāts par četras reizes mazāku summu. Tāpat, pēc "la.lv" rīcībā esošās informācijas, Dārziņu esot aizkaitinājis arī Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana teiktais medijos, ka uzbrucējs sezonā saņem 400 000 eiro.

Janvārī 31 gada jubileju nosvinējušais Dārziņš kopš 2006.gada Latvijas valstsvienībā nav spēlējis vienīgi 2012. un 2014.gada pasaules čempionātos, kad pirmajā reizē viņam bija trauma, bet otrajā - angīna. Pērn viņš kopā ar Edgaru Masaļski un Kasparu Daugaviņu bija starp izlases lielākajiem "vilcējiem" un palīdzēja valstsvienībai saglabāt godu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. 2015.gadā Prāgā Dārziņš septiņos mačos guva trīs vārtus un izpildīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Starp trim izlases labākajiem spēlētājiem pasaules čempionātā Dārziņš savas karjeras laikā iekļauts 2013. un 2015.gadā.

Tāpat Dārziņš kopā ar Latvijas izlasi piedalījies arī 2010. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs.

Dārziņš Rīgas "Dinamo" komandā aizvadīja pirmās trīs tās pastāvēšanas sezonas, bet pēc tam devās leģionāru gaitās, spēlējot citās KHL vienībās Kazaņas "Ak Bars" un Čeļabinskas "Traktor" - 2011.gadā viņš noslēdza trīs sezonu līgumu ar "Ak Bars", bet vēlāk to pārņēma "Traktor" un sezonas vidū priekšlaicīgi lauza.

Iepriekšējās divas ar pusi sezonas Dārziņš atkal pavadīja Rīgas "Dinamo" rindās. Viņš bija viens no četriem hokejistiem, ar ko komanda februārī pārtrauca līgumu, bet tagad viņam piedāvāta vienošanās pēc jauniem nosacījumiem.

Dārziņš šosezon izlaida tikai vienu KHL regulārā čempionāta spēli, gūstot desmit vārtus un atdodot 18 rezultatīvas piespēles. Sezonu viņš iesāka "Dinamo" kapteiņa lomā, tomēr decembrī šis gods tika uzticēts Kristapam Sotniekam.

Kopumā savā KHL karjerā Dārziņš regulārajos čempionātos un izslēgšanas turnīros 385 mačos izcēlies ar 92 vārtiem un 113 rezultatīvām piespēlēm.

Pirms KHL dibināšanas Dārziņš savā karjerā spēlējis arī klubos Ziemeļamerikā, Somijā, Čehijā un Baltkrievijā. Savukārt Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu 2003.gadā ar kopējo 268.numuru izvēlējās Nešvilas "Predators" vienība.

Kā ziņots, šogad Latvijas izlasei pasaules čempionātā nepalīdzēs pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis, kurš aizbildinājies ar traumu. Tāpat zināms, ka pagājušajā nedēļā veiktas ceļgala operācijas dēļ nespēlēs cits aizsardzības balsts Artūrs Kulda. Uzbrukumā bez Dārziņa trūks arī Mārtiņa Karsuma, kurš atlabst pēc pleca traumas.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīrā aprīļa pirmajā pusē Latvija divreiz izbraukumā spēkosies ar Dāniju, mēneša vidū uzņems Baltkrievijas izlasi, vēl pēc nedēļas arī Vāciju. Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt LHF doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

LETA/Foto: EPA/LETA